Κι όμως: Η Οντρεϊ Χέπμπορν είχε αυτό το κορμί τρώγοντας καθημερινά πιάτα με μακαρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Κι όμως: Η Οντρεϊ Χέπμπορν είχε αυτό το κορμί τρώγοντας καθημερινά πιάτα με μακαρόνια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η μαμά κουβαλούσε τον πόλεμο μαζί της για όλη της τη ζωή», γράφει ο Λούκα Ντότι, ο γιος της Όντρεϊ Χέπμπορν στο βιβλίο του με τίτλο «Η Όντρεϊ στο σπίτι. Αναμνήσεις από την κουζίνα της μητέρας μου», που μόλις κυκλοφόρησε.

Σε αυτό ο γιος της Χέπμπορν διηγείται πόσο δύσκολη έκανε τη ζωή για την νεαρή τότε Όντρεϊ ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Περιγράφει πως καταστράφηκαν τα όνειρα της να γίνει μεγάλη μπαλαρίνα, εξηγεί ότι οι εμμονές που της άφησε ήταν όλες γύρω από το φαγητό, ενώ ταυτόχρονα κάνει μία σειρά αποκαλύψεων γύρω από την καθημερινότητά της.

Η ιστορία ξεκινάει κατά τη διάρκεια του πολέμου. Με τις βόμβες να πλήττουν συνεχώς το Λονδίνο, οι γονείς της Χέπμπορν διακόπτουν την εκπαίδευσή της σε ιδιωτικό σχολείο και μεταβαίνουν στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Η κατάσταση όμως και εκεί δεν είναι καλύτερη. Η κατοχή από το 1944 έως το 1945, της αφήνει σημάδια ανεξίτηλα. Η εξαφάνιση του πατέρα της, η διάλυση της οικογένειά της, ο θάνατος μερικών συγγενών της, αλλά και η διαρκής πείνα τη στιγματίζουν για όλη της τη ζωή.

Κι όμως: Η Οντρεϊ Χέπμπορν είχε αυτό το κορμί τρώγοντας καθημερινά πιάτα με μακαρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η μόνη της τροφή αποτελείται από βραστά χόρτα κάθε είδους, από αντίδια και τσουκνίδες μέχρι βολβούς από τουλίπες. Στο τέλος του πολέμου, η 16χρονη Όντρεϊ ζυγίζει λιγότερο από 40 κιλά και πάσχει από άσθμα, ίκτερο, οξεία αναιμία που της προκαλεί μόνιμους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και μία σοβαρή μορφή οιδήματος.

Η ζωή στη συνέχεια είναι καλύτερη, αλλά η ίδια συνεχίζει να παλεύει για ότι της έλειψε στα παιδικά της χρόνια. Ένα σπιτικό, μία οικογένεια και την ζεστασιά μίας κουζίνας.

Έτσι, αντίθετα με ό, τι μπορεί μέχρι σήμερα να πιστεύουμε για τη δημοφιλή ηθοποιό, οι αγαπημένες διατροφικές της συνήθειες κινούνταν μόνιμα γύρω από τη σοκολάτα και τα ζυμαρικά.

Κι όμως: Η Οντρεϊ Χέπμπορν είχε αυτό το κορμί τρώγοντας καθημερινά πιάτα με μακαρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η πρώτη αποτελούσε το αγαπημένο της γλυκό και η κατανάλωση του είχε μετατραπεί σε καθημερινή συνήθεια, ενώ συχνά έψηνε και σοκολατένια κέικ που τα συνόδευε με σαντιγί.

Τα ζυμαρικά ήταν μία ακόμα διατροφική εμμονή. «Δε μπορούσε να ζήσει χωρίς μακαρόνια», γράφει στο βιβλίο του ο γιος της και αποκαλύπτει ότι η αγάπη της για αυτά έφτανε σε σημείο όχι απλά να τα καταναλώνει σε καθημερινή, αλλά να κυκλοφορεί με μακαρόνια, ελαιόλαδο και Parmigiano-Reggiano, στις αποσκευές της.

«Δε μπορούσε ποτέ να αντισταθεί σε ένα δεύτερο γεμάτο πιάτο μακαρόνια. Έτσι τελείωνε κάθε γεύμα της, τη στιγμή που στις ιταλικές οικογένειες αυτό αποτελεί απλά το πρώτο πιάτο», διηγείται ο Λούκα που όπως θυμάται μετά από κάθε της ταξίδι «ένα πιάτο ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας την περίμενε πάντα στο σπίτι».

Κι όμως: Η Οντρεϊ Χέπμπορν είχε αυτό το κορμί τρώγοντας καθημερινά πιάτα με μακαρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Όπως υποστηρίζει ο Λούκα, που είναι ο δεύτερος γιος της από τον δεύτερο γάμο της, η ηθοποιός λάτρευε και το παγωτό βανίλια το οποίο συνόδευε με διάφορα καρυκεύματα, ενώ στη λίστα με τις κακές της συνήθειες ανήκαν το κρασί και ένα καλό σκωτζέζικο ουίσκι. Τέλος, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι η αγάπη της για το τσιγάρο ξεκίνησε με το τέλος του πολέμου. Στη νεαρή τότε Χέπμπορν, η έντονη μυρωδιά του βρετανικού τσιγάρου έγινε συνώνυμη με την ελευθερία και δεν το έκοψε καθόλη τη διάρκεια της ζωής της.

Κι όμως: Η Οντρεϊ Χέπμπορν είχε αυτό το κορμί τρώγοντας καθημερινά πιάτα με μακαρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Κι όμως: Η Οντρεϊ Χέπμπορν είχε αυτό το κορμί τρώγοντας καθημερινά πιάτα με μακαρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο Λούκα Ντότι

Κι όμως: Η Οντρεϊ Χέπμπορν είχε αυτό το κορμί τρώγοντας καθημερινά πιάτα με μακαρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λουκά Ντότι Όντρεϊ Χέπμπορν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ