200 αντιεξουσιαστές στο Σύνταγμα για να χαλάσουν τη διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη» [εικόνες]

Αντισυγκέντρωση έγινε στην πλατεία Συντάγματος από αντιεξουσιαστές, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο του «μένουμε Ευρώπη».

Αυτή την ώρα, περίπου 200 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνουν υπέρ της εξάλειψης του χρέους και κατά της Ε.Ε. Ξεκίνησαν από το σημείο που έβαλε τέλος στη ζωή του ο Δημήτρης Χριστούλας και έφτασαν την επάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ε.Ε. Εξω από την Βουλή, υπάρχει μια διμοιρία των ΜΑΤ που παρακολουθεί διακριτικά.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 19:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση όσων επιθυμούν την παραμονή μας στην Ε.Ε. με το σύνθημα #menoume_Europi.

Η φωτογραφία είναι του χρήστη Stratos Safioleas.

Ανταποκρίτρια του BBC δεν... περιγράφει άλλο

Η ανταποκρίτρια του BBC Jess Brammar που παρακολουθεί το συλλαλητήριο, έχει μείνει άναυδη από τα όσα διαδραματίζονται εκεί με τις δύο αλληλοσυγκρουόμενες διαδηλώσεις.

Περιγράφει διαρκώς τι συμβαίνει και κάνει λόγο για «μικρή αλλά θορυβώδη διαδήλωση».

Οπως αναφέρει, ένας υποστηρικτής της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, κουνά μια ελληνική σημαία στο Σύνταγμα. Ενας άλλος διαδηλωτής, κατά των πολιτικών λιτότητας του φωνάζει: «Πάρε τη σημαία σου πίσω στη Μύκονο».

Επίσης η Brammar περιγράφει τη σκηνή όπου μπερδεμένος αμερικανός τουρίστας ρωτά για ποιο λόγο γίνονται οι διαδηλώσεις. «Προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ότι μερικοί είναι αναρχικοί. Εδειξε ακόμη πιο μπερδεμένος...».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ