FT: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν θέσει ανεπίσημο όριο 3.000 ευρώ στις αναλήψεις - iefimerida.gr

FT: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν θέσει ανεπίσημο όριο 3.000 ευρώ στις αναλήψεις

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις εκροές καταθέσεων να συνεχίζονται από τις ελληνικές τράπεζες, οι Financial Times κάνουν λόγο για ανεπίσημο όριο 3.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στις αναλήψεις.

Εμπορικός τραπεζίτης δήλωσε στην εφημερίδα ότι περίπου 400 εκατομμύρια έχουν κάνει «φτερά» από τα ΑΤΜ κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ανεβάζοντας τη συνολική εκροή από την Παρασκευή έως την Κυριακή στα 2 δισ. ευρώ.

«''Οι ελληνικές τράπεζες έχουν θέσει ένα ανεπίσημο ''ταβάνι'' για τις αναλήψεις από το ταμείο στα 3.000 ευρώ'', πρόσθεσε ο ίδιος τραπεζίτης. Επίσης, από τις ελληνικές τράπεζες θα φύγουν εντολές για αναλήψεις τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ που είχαν δοθεί την Παρασκευή», αναφέρουν οι Financial Times.

Οι φόβοι για ελληνική χρεοκοπία πυροδότησαν τις αναλήψεις από τις ελληνικές τράπεζες την περασμένη εβδομάδα. Ομως οι τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας ήταν πιο ήρεμες το πρωί της Δευτέρας, παρατηρεί η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αναλήψεις όριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ