To Reuters αποκαλύπτει το τελικό κείμενο των ελληνικών προτάσεων -Σταδιακή αύξηση συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια - iefimerida.gr

To Reuters αποκαλύπτει το τελικό κείμενο των ελληνικών προτάσεων -Σταδιακή αύξηση συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ να βρίσκεται σε εξέλιξη, το Reuters ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του το τελευταίο κείμενο των ελληνικών προτάσεων, που περιλαμβάνει και αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορειο, η Ελλάδα προσφέρει σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, με μια σειρά εξαιρέσεων. Ο Guardian αναρωτιέται αν αυτή η αύξηση θα γίνει «αρκετά γρήγορα» για να αποφέρει την εξοικονόμηση πόρων που επιθυμούν οι Θεσμοί.

Βασικός συντελεστής ΦΠΑ το 23%

Σε ό, τι αφορά τον ΦΠΑ:

  • Η Ελλάδα συμφωνεί να αυξηθεί ο βασικός ΦΠΑ στο 23%.
  • Στο 13% θα είναι μόνο η ενέργεια και τα βασικά τρόφιμα. 
  • Στο 6% θα είναι τα βιβλία και τα φάρμακα.

Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Δεν θα κλείσει σήμερα η συμφωνία

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πάντως, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε πως είναι μάλλον δύσκολο να υπάρξει τελική συμφωνία σήμερα, καθώς χρειάζονται περισσότερες μέρες για διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ