Bild: Στην ελληνική πρόταση υπάρχει σχέδιο για κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ - iefimerida.gr

Bild: Στην ελληνική πρόταση υπάρχει σχέδιο για κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζει πως στην ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους Θεσμούς υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στον ΦΠΑ, με σημαντικότερη την κατάργηση του χαμηλού συντελεστή.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει πως με βάση την ελληνική πρόταση καταργείται ο συντελεστής 6,5% και παραμένουν οι συντλεστές 13% και 23%.

Παράλληλα, η Bild αναφέρει πως στο ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνεται και η άμεση κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, όχι από 1/1/2016, εξοικονομώντας έσοδα 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον αναφέρεται πως το ηλεκτρικό ρεύμα μένει στο 13%, υπάρχει περικοπή των υψηλών επικουρικών συντάξεων -ένα μέτρο που φορά 80.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ- μείωση των στρατιωτικών δαπανών κατά 500 εκατομμύρια ευρώ και, τέλος, αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 30 χιλιάδων ευρώ ετησίως κατά 50%.

Βέβαια, η γερμανική εφημερίδα τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση στην πρότασή της ξεκαθαρίζει ότι χωρίς αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους δεν μπορεί να υπογράψει καμία συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ