Express: Η Βρετανία θα κάνει αερομεταφορά 110.000 τουριστών από την Ελλάδα, αν χρεοκοπήσει - iefimerida.gr

Express: Η Βρετανία θα κάνει αερομεταφορά 110.000 τουριστών από την Ελλάδα, αν χρεοκοπήσει

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μια μαζική αερογέφυρα θα στηθεί για να σωθούν δεκάδες χιλιάδες Βρετανών τουριστών, αν η Ελλάδα καταρρεύσει οικονομικά» γράφει σε κλίμα τρόμου η βρετανική εφημερίδα Express.

Οπως αναφέρει η δημοσιογράφος Anil Dawar, οι βρετανικές οικογένειες που επέλεξαν για τις φετινές τους διακοπές την Ελλάδα «είναι αντιμέτωπες με χάος» και αναφέρει ότι «κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι έτοιμοι να φέρουν στην πατρίδα περισσότερους από 110.000 τουρίστες αν η ήδη στεγνή από ρευστό χώρα βγει από το ευρώ».

Μάλιστα, τονίζει ότι αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, τότε «θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε καιρό ειρήνης εγκατάλειψης (χώρας) από Βρετανούς».

H ίδια επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει αναφέρει πως «ήδη υπουργοί και τουριστικά γραφεία έχουν προειδοποιήσει τους ταξιδιώτες στη χώρα (Ελλάδα) να φέρνουν μαζί τους μετρητά και πιστωτικές κάρτες ώστε να καλύψουν οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει», επειδή υπάρχουν «φόβοι ότι οι τοπικές τράπεζες θα ξεμείνουν από λεφτά, αναγκάζοντας τα ξενοδοχεία και τα αεροδρόμια να κλείσουν».

Επιπλέον, μεταδίδει ότι την Κυριακή το Φόριν Οφις παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Σύλλογο των βρετανικών ταξιδιωτικών πρακτορείων ώστε να εκπονήσουν σχέδια εκκένωσης της Ελλάδας.

«Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά σχέδια έκτακτης ανάγκης υπάρχουν. Αυτά τα σχέδια καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος σεναρίων» ανέφερε έπειτα από σχετική ερώτηση εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο ταξιδεύουν στην Ελλάδα περί τα 2 εκατομμύρια Βρετανοί και αυτή τη στιγμή βρίσκονται ήδη πάνω από 110.000 στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, οι tour operatos αναφέρουν πως οι καταναλωτές έχουν ήδη εξοπλιστεί με «τεράστιες ποσότητες μετρητών».

Express: Η Βρετανία θα κάνει αερομεταφορά 110.000 τουριστών από την Ελλάδα, αν χρεοκοπήσει | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ