Εφορμούν τη Δευτέρα οι «κεφαλοκυνηγοί» οφειλετών - iefimerida.gr

Εφορμούν τη Δευτέρα οι «κεφαλοκυνηγοί» οφειλετών

«κυνηγοί κεφαλών»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου πιάνουν δουλειά οι ιδιώτες «κυνηγοί κεφαλών» αναζητώντας φορολογούμενους οι οποίοι οφείλουν στο Δημόσιο.

Πρόκειται για ελεγκτικές εταιρίες και δικηγόρους οι οποίοι θα εντοπίζουν υποθέσεις φορολογουμένων που εκκρεμούν και οι οποίες θα τους ανατίθενται επισήμως από το κράτος. Στις 10 του μηνός ξεκινάει η λειτουργία της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Η μονάδα αυτή θα παίρνει τις προς έλεγχο υποθέσεις από τις εφοριες και θα τις
παρουσιάζει στους ελεγκτές. Με τη σειρά τους, οι ελεγκτές θα εκδηλώνουν προτίμηση για κάθε υπόθεση που ενδιαφέρονται να αναλάβουν και θα γίνεται ανάθεση, στην εταιρεία που θα επιλέξει η κεντρική
Επιχειρησιακή Μονάδα. Θα μεσολαβει ένα εύλογο χρονικο διάστημα από την εκδήλωση προτίμηση μέχρι την ανάθεση και στη συνέχεια θα ξεκινουν οι έλεγχοι των φορολογπυμενων από τους ιδιώτες. Η ρυθμιση που έχει γίνει αναφέρει ότι για κάθε τέτοια υπόθεση η εισπρακτική εταιρία η το δικηγορικό γραφείο θα αμοίβεται με 200 ως 1000 ευρώ, ανάλογα με το αντικείμενο του ελέγχου.

Ειδικότερα η πληρωμή των εταιριών θα γίνεται ως εξής: Εάν η υπόθεση τελειώσει χωρίς να υπάρξει είσπραξη η κάποια πληροφορία για περιουσιακό στοιχείο, θα εισπράττει πάγια αποζημίωση 200 ευρώ. Εαν η υπόθεση τελειώσει χωρίς να υπάρξει είσπραξη αλλά υπάρξει κάποια πληροφορία για περιουσιακό στοιχείο ή που θα βοηθήσει σε μελλοντικούς ελέγχους, θα εισπράττει πάγια αποζημίωση 500 ευρώ. Εάν η υπόθεση τελειώσει με είσπραξη μέρους η συνόλου της οφειλής θα εισπράττει πάγια αποζημίωση 1.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ