JP Morgan: Το Grexit θα είναι μόνο ελληνικό δράμα - Οι αγορές δεν θα επηρεαστούν - iefimerida.gr

JP Morgan: Το Grexit θα είναι μόνο ελληνικό δράμα - Οι αγορές δεν θα επηρεαστούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι κάτι που πλέον θεωρείται ταμπού ως υπόθεση εργασίας και σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι που δεν μπορεί να συμβεί.

Αυτό αναφέρει η JP Morgan σημειώνοντας πως οι παγκόσμιες αγορές θα δεχθούν μόνο μικρά κύματα πανικού αν, τελικά, συμβεί το Grexit.

«Το σενάριο του κινδύνου που περιλαμβάνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θα είναι δράμα μόνο για την Ελλάδα και όχι για τις παγκόσμιες αγορές», αναφέρει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγορών της επενδυτικής τράπεζας, Jan Loeys. Μάλιστα, σε σημείωμα που ενεχείρισε σε επενδυτές, σημείωνε τα εξής: «Οι απαιτήσεις της Ελλάδας είναι συγκεντρωμένες στην ΕΚΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Σύμφωνα με την JP Morgan, αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε η Αθήνα δεν θα έχει άλλη λύση από το να επιβάλει ελέγχους κεφαλαίων στις τράπεζες. Παράλληλα, επιμένει πως η επίδραση που θα έχει η έξοδος τις Ελλάδας από το ευρώ στις αγορές θα είναι περιορισμένη. Πάντως, αναφέρει πως είναι πιθανός ένας συμβιβασμός ανάμεσα τις δύο πλευρές.

«Η βασική μας υπόθεση είναι πως μια από τις δύο πλευρές (ή και οι δύο) θα υποχωρήσει και αυτό θα οδηγήσει σε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής προς το τέλος του Ιουνίου. Αλλιώς, αυτή η καταληκτική ημερομηνία για συμφωνία θα πάει πιο πίσω».




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ JP Morgan grexit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ