Άρωμα διεθνούς τρομοκρατίας στην γιάφκα της Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Άρωμα διεθνούς τρομοκρατίας στην γιάφκα της Θεσσαλονίκης

γιάφκα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ολόκληρο οπλοστάσιο που περιλαμβάνει από νάρκες μέχρι πολυβόλα αποκαλύφθηκε στο διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης όπου σημειώθηκε χθες έκρηξη χειροβομβίδας. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας 32χρονος Κούρδος όμως τα νέα στοιχεία που προκύπτουν εγείρουν υποψίες για ισχυρές διασυνδέσεις με τη διεθνή τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας η έκρηξη σημειώθηκε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 11, σε υπόγειο διαμέρισμα τριώροφης οικοδομής στην οδό Υψηλάντου στην περιοχή της Τριανδρίας. Στην έκρηξη τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 32χρονος άνδρας, κουρδικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας ο οποίος πιθανά σκοτώθηκε καθώς η χειροβομβίδα εξερράγη στα χέρια του την ώρα που πιθανά την περιεργαζόταν

Από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής αποκαλύφθηκε πως εντός του διαμερίσματος βρίσκονταν στον χώρο της κουζίνας, μια κρύπτη με ολόκληρο οπλοστάσιο. Αναλυτικά οι άντρες της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν:

  • Ενα αντιαρματικό τύπου λόου οπλισμένο με βλήμα (Μ80 των 64 mm ) ανατολικού τύπου
  • Ενα υποπολυβόλο καλάζνικοφ με τέσσερις (4) γεμιστήρες
  • Ενα πολυβόλο ΑΚ
  • Δύο νάρκες κατά προσωπικού
  • Ενα υποπολυβόλο τύπου SCORPION
  • Ενα αυτόματο πολυβόλο παλαιού τύπου
  • Δύο κασελάκια με περίπου 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων
  • Πέντε κιλά άγνωστης ύλης
  • Τέσσερις επιθετικές και εννέα αμυντικές χειροβομβίδες, χωρίς πυροκροτητές

Επιπλέον στο χώρο του διαμερίσματος βρέθηκαν υπολείμματα από τη χειροβομβίδα που εξερράγη, μία ακόμα χειροβομβίδα χωρίς πυροκροτητή, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής είχε συσκέψεις με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, για να εξετάσουν τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διερευνάται και η σχέση του νεκρού Κούρδου με ζευγάρι συμπατριωτών του. Το ζευγάρι είχε συλληφθεί, τον προηγούμενο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη για πλαστά έγγραφα και διαβατήρια, ενώ σε βάρος της γυναίκας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για συμμετοχή σε κουρδική οργάνωση που θεωρείτο από τους Γερμανούς αξιωματούχους ως τρομοκρατική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ