Σόιμπλε: Θα υπήρχε αποτέλεσμα αν είχαν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Θα υπήρχε αποτέλεσμα αν είχαν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα

 The Council of the European Union / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την σκληρή γραμμή της εφαρμογής των κανόνων εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης κράτησε για ακόμα μία φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε ομιλία του στο Ρασντορφ κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ισπανία, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε πως η εφαρμογή των προγραμμάτων είχε αποτέλεσμα και πως το ίδιο θα είχε συμβεί και με την Ελλάδα αν τηρούσε τα συμφωνηθέντα.

«Η σταθεροποιητική πολιτική μας είχε αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο συμφωνήθηκαν αλλά και εφαρμόστηκαν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα «εφόσον εφαρμόζονταν μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, υποστήριξε να μην χαλαρώσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. «Αν δεν μπορούμε να βασιζόμαστε ούτε σ' αυτά που συμφωνήσαμε, τότε δεν θα αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ