Σέλινγκ (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα - iefimerida.gr

Σέλινγκ (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθησυχαστικός ως προς τις αντοχές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος εμφανίστηκε ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Μιλώντας στον αυστριακό τηλεοπτικό σταθμό ORF, ο η. Σέλινγκ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της βοήθειας εκ μέρους της ΕΚΤ προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσω του ELA. Τόνισε, πάντως, πως αυτή η παροχή ρευστότητας πρέπει να δίδεται υπό τον όρο ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν φερέγγυες.

«Αναμένω ότι αύριο και τις επόμενες ημέρες δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις ελληνικές τράπεζες και θα ανοίξουν κανονικά», είπε, ωστόσο, τόνισε ότι καμία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν θα άντεχε επί πολλούς μήνες το είδος των εκροών κεφαλαίων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
«Γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε αυτά τα προγράμματα στήριξης, και αυτά της ΕΚΤ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα», διαμήνυσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανς Γεργκ Σέλινγκ ΕΚΤ ELA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ