Επίθεση Γερμανού ευρωβουλευτή σε Τσίπρα: Δε βγαίνει η στρατηγική σας – Ισως είναι απαραίτητο το Grexit - iefimerida.gr

Επίθεση Γερμανού ευρωβουλευτή σε Τσίπρα: Δε βγαίνει η στρατηγική σας – Ισως είναι απαραίτητο το Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό άσκησε ο ευρωβουλευτής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος, Μάρκους Φέρμπερ, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή διακυβεύεται και η αξιοπιστία της ΕΕ εκτός από το μέλλον της Ελλάδας.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF καυτηρίασε τις κινήσεις της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι ποντάρει στο ότι τελικά η ΕΕ δεν θα αφήσει τη χώρα να βγει από το ευρώ.

«Ισως όμως να είναι απαραίτητο να γίνει, εάν η Ελλάδα δεν κινηθεί προς την πλευρά των δανειστών. Αυτό θα διαφανεί αύριο, στις Βρυξέλλες. Αλλά το διακύβευμα είναι γενικότερο. Στις Βρυξέλλες δοκιμάζεται η αξιοπιστία της ΕΕ στα μάτια πολιτών που απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την ευρωπαϊκή ιδέα» σημείωσε ο Φέρμπερ.

«Στο τέλος δεν πρόκειται να βρεθεί πολιτική λύση που να μην χρειάζεται το Eurogroup για να υλοποιηθεί και τους θεσμούς για να ελεγχθεί. Που σημαίνει ότι η στρατηγική του Τσίπρα για επίλυση του προβλήματος στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο με αντίστοιχη χαλάρωση των προϋποθέσεων δεν πρόκειται να του βγει. Γιατί κανένας υπουργός Οικονομικών και κανένας αρχηγός κράτους και κυβέρνησης δεν έχει το δικαίωμα να διακινδυνεύσει επιπόλαια χρήματα φορολογουμένων. Συμφωνία σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο σημαίνει ότι τελικά οι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν τις λεπτομέρειες. Γι αυτό θεωρώ ότι η στρατηγική Τσίπρα δεν θα οδηγήσει στο στόχο, γιατί απλά δεν θα λειτουργήσει» πρόσθεσε με νόημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ