Ποιοι θα μπουν στην εργασιακή εφεδρεία και ποιοι θα εξαιρεθούν - iefimerida.gr

Ποιοι θα μπουν στην εργασιακή εφεδρεία και ποιοι θα εξαιρεθούν

εργασιακή εφεδρεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η οριστικοποίηση των ρυθμίσεων για την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και στο στενό δημόσιο τομέα, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί στην πράξη ποιούς και πόσους δημοσίους υπαλλήλους θα αφορά.

Αφ' ενός στα υπουργεία κάνουν αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν τα στοιχεία των δημοσίων υπαλλήλων ωστέ να εντοπίσουν πόσοι πλησιάζουν χρονικά τη συνταξιοδότησή τους. Αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας μέχρι το τέλος του 2011. Με βάση των αριθμό αυτών θα αποφασισθεί το πόσοι θα είναι οι έφεδροι από άλλες κατηγορίες πλεονάζοντος προσωπικού.

Αφ'ετέρου, τα κυβερνητικά στελέχη και οι νομικές υπηρεσίες των υπουργείων συσκέπτονται για να καταλήξουν όχι μόνον στον τρόπο επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας στο στενό δημόσιο τομέα αλλά και στα κριτήρια με τα οποία θα χαρακτηρισθεί πλεονάζον το προσωπικό από φορείς που θα συγχωνευθούν.

Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει με βάση τα κοινωνικά κριτήρια και τις σπουδές των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διαδικασία θα εξαιρεθούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και σε περίπτωση που απασχολείται ένα παντρεμένο ζευγάρι, θα εξαιρεθεί ο ένας εκ των δύο συζύγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ