Ζητάνε αλλαγή γραμμής αλλά και ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Ζητάνε αλλαγή γραμμής αλλά και ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Αντώνης Ελευθεριάδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγή της πολιτικής γραμμής, αλλά και της φυσικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ζητάνε με επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και τα υπόλοιπα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σακελλάρης και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Θέμης Τζήμας και Αντώνης Ελευθεριάδης.

Tα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν την άμεση διοργάνωση ενδοπαραταξιακού δημοψηφίσματος, ώστε να ρωτηθεί η βάση εαν εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική και σε κάθε περίπτωση να επιλέξει ο κόσμος μεταξύ αυτής της πολιτικής και των εναλλακτικών προτάσεων που θα κατατεθούν. Θεωρούν αυτονόητο ότι στην περίπτωση που η βάση του ΠΑΣΟΚ δεν εγκρίνει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας συνολικά (και όχι μόνο του Γ.Παπανδρέου) θέτοντας σε κίνηση τις διαδικασίες. Δηλώνουν ότι δεν αναγνωρίζουν καμία νομιμοποίηση στην κυβέρνηση συνολικά, αλλά και στην κομματική ηγεσία, που "αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς".Στην επιστολή τους ασκούν κριτική στα κυβερνητικά στελέχη, αναφέροντας ότι "προχώρησαν στην αφαίρεση κοινωνικών δικαιωμάτων , στη βίαιη καταστολή των κοινωνικών κινημάτων, στη δυσφήμηση και στον εκβιασμό κάθε διαφορετικής φωνής, ενώ επιμένουν στη στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού και οδηγούν το λαό σε απανωτές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όλα αυτά μάλιστα σε μια ατμόσφαιρα αφόρητου κυνισμού των κυβερνητικών στελεχών, διαχειριστικής ανικανότητας, σοβαροφάνειας και δήθεν ειδημοσύνης".

Η επιστολή καταλήγει καλώντας τον πρόεδρο και πρωθυπουργό, καθώς και το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν τάχιστα τις σχετικές διαδικασίες αλλά και τους συντρόφους τους "να πάρουμε πίσω την παράταξή μας".

Πηγή: enet.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ