Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν θα πάρει συμφωνία και θα επιβάλει capital controls και παράλληλο νόμισμα - iefimerida.gr

Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν θα πάρει συμφωνία και θα επιβάλει capital controls και παράλληλο νόμισμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC / ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και πως η χώρα θα κηρύξει στάση πληρωμών εντός του ευρώ με παράλληλη επιβολή ελέγχου κεφαλαίων και παράλληλου νομίσματος, εκφράζεται σε ανάλυση της Goldman Sachs.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας τονίζουν ότι δεν θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει άμεσα μία συμφωνία, εν τούτοις με την αναγκαστική λήψη αυτών των μέτρων θα δοθεί η πολιτική ώθηση για να συμφωνήσουν τελικά οι δύο πλευρές.

Επίσης, στην ανάλυση σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε πριν από δύο εβδομάδες προτάσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα, που προσεγγίζουν εκείνες των πιστωτών, κάνοντας έτσι το χάσμα των δύο πλευρών να μην είναι πια «υπερβολικά μεγάλο». Ωστόσο, οι διαφορές τους επικεντρώνονται στις λεγόμενες «κόκκινες» γραμμές και της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων. Αποτέλεσμα είναι να καθίσταται δύσκολη μια συμφωνία.

Ετσι, σύμφωνα με τους αναλυτές της της Goldman Sachs, το πιο πιθανό είναι πως στις 30 Ιουνίου η χώρα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ, αφού χωρίς συμφωνία δεν θα έχει μπει στη χώρα ρευστό.

Επόμενο βήμα θα είναι η Ελλάδα να επιβάλει παράλληλο νόμισμα, να πληρώνει δηλαδή τους δημόσιους υπαλλήλους με τα λεγόμενα IOUs και φυσικά να επιβάλει έλεγχο κεφαλαίων (capital controls), προκειμένου να σταματήσει η εκροή καταθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ