Ξυδάκης: Είχαμε 200 χρόνια δραχμή και μεγαλουργήσαμε - Με το ευρώ δε νομίζω - iefimerida.gr

Ξυδάκης: Είχαμε 200 χρόνια δραχμή και μεγαλουργήσαμε - Με το ευρώ δε νομίζω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε. Mε το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου» αναφέρει σε συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

«Το νόμισμα είναι εργαλείο, μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε. «Δεν δικαιολογείται η υστερία. Δικαιολογείται ο σκεπτικισμός, ο υπολογισμός, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και καταλήγει:

«Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά. Έχουμε έναν πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών και κάποια από αυτά πολύ προχωρημένα, που δεν έχουν κοινό νόμισμα. Είναι λιγότερο Ευρώπη η Ελβετία, η Σουηδία, σε σχέση με τη Σλοβενία; Η Βρετανία δεν είναι Ευρώπη; Είναι μεγαλύτερο το ζήτημα λοιπόν. Για εμάς έχει σημασία τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για την επιβίωσή του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ