Ο Τουσκ καλεί σε δραματικούς τόνους Λαγκάρντ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ο Τουσκ καλεί σε δραματικούς τόνους Λαγκάρντ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικό κάλεσμα προς τους ηγέτες της Συνόδου Κορυφής απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, γνωστοποιώντας παράλληλα, πως το παρών θα δώσουν και η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Μάριο Ντράγκι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην πρόσκλησή του προς τους ηγέτες της ΕΕ, αλλά και τους εκπροσώπους των δανειστών επανέλαβε τα όσα ανέφερε στο βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του καταδεικνύοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Εξαιτίας του αποτελέσματος από τη συνεδρίαση του Eurogrouop της 18ης Ιουνίου, θεωρώ πως δεν γίνεται να περιμένουμε να συζητήσουμε το ελληνικό ζήτημα σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Το τρέχον οικονομικό πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα λήγει σε 11 ημέρες. Ο σκοπός της Συνόδου είναι να σιγουρευτούμε ότι όλοι καταλαβαίνουμε τις θέσεις των άλλων και τις επιπτώσεις των αποφάσεών μας. Η Σύνοδος δεν θα είναι το τελικό βήμα και δεν θα γίνουν τεχνικές διαπραγματεύσεις. Αυτό παραμένει δουλειά των υπουργών Οικονομικών».

«Προσκάλεσα να συμμετάσχουν (στη Σύνοδο) τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του Eurogroup και του ΔΝΤ», κατέληξε.

Νωρίτερα, έστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα πως αν δεν δεχτεί τις προτάσεις της ΕΕ θα επέλθει χρεοκοπία.

Διαβάστε την πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ