Τσίπρας στην αυστριακή Kurier: Ενα Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης

Για τους μεγάλους κινδύνους για όλη την Ευρώπη σε περίπτωση Grexit μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην αυστριακή Kurier.

«Το Grexit δεν μπορεί να είναι επιλογή ούτε για τους Έλληνες ούτε για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Θα ήταν μια μη αναστρέψιμη διαδικασία, η αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη. Θα ήταν πολύ αρνητικό για τους λαούς της Ευρώπης», αναφέρει ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Επισημαίνει εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας ότι η συνολική ιδέα των προγραμμάτων πρέπει να αλλάξει, γιατί η Ελλάδα δεν έγινε ούτε πιο ανταγωνιστική ούτε μειώθηκε το χρέος της.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ακόμη ότι η Ανγκελα Μέρκελ, σε αντίθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει πιο θετική εικόνα τους τελευταίους μήνες στην ελληνική κοινή γνώμη. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «δεν μπορεί μόνο ένα πρόσωπο να βρει τη λύση. Πρέπει να έχουμε ένα κοινο σκοπό. Η διαίρεση της Ευρώπης δεν είναι προς το συμφέρον των λαών μας. Μόνο με αλληλεγγύη, με δημοκρατία και αλληλοσεβασμό μπορούμε να βρούμε έναν δρόμο εξόδου από την κρίση. Η Ευρώπη κινούνταν πάντα προς την ένωση. Η διακοπή αυτή της πορείας θα αποτελούσε την κατάρρευση της ευρωπαϊκής ιδέας. Αυτό πρέπει να το εμποδίσουμε», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας στην αυστριακή εφημερίδα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Kurier grexit συμφωνία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ