Τσίπρας στην αυστριακή Kurier: Ενα Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Τσίπρας στην αυστριακή Kurier: Ενα Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους μεγάλους κινδύνους για όλη την Ευρώπη σε περίπτωση Grexit μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην αυστριακή Kurier.

«Το Grexit δεν μπορεί να είναι επιλογή ούτε για τους Έλληνες ούτε για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Θα ήταν μια μη αναστρέψιμη διαδικασία, η αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη. Θα ήταν πολύ αρνητικό για τους λαούς της Ευρώπης», αναφέρει ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Τσίπρας στην αυστριακή Kurier: Ενα Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης | iefimerida.gr 0

Επισημαίνει εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας ότι η συνολική ιδέα των προγραμμάτων πρέπει να αλλάξει, γιατί η Ελλάδα δεν έγινε ούτε πιο ανταγωνιστική ούτε μειώθηκε το χρέος της.

Τσίπρας στην αυστριακή Kurier: Ενα Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης | iefimerida.gr 1

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ακόμη ότι η Ανγκελα Μέρκελ, σε αντίθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει πιο θετική εικόνα τους τελευταίους μήνες στην ελληνική κοινή γνώμη. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «δεν μπορεί μόνο ένα πρόσωπο να βρει τη λύση. Πρέπει να έχουμε ένα κοινο σκοπό. Η διαίρεση της Ευρώπης δεν είναι προς το συμφέρον των λαών μας. Μόνο με αλληλεγγύη, με δημοκρατία και αλληλοσεβασμό μπορούμε να βρούμε έναν δρόμο εξόδου από την κρίση. Η Ευρώπη κινούνταν πάντα προς την ένωση. Η διακοπή αυτή της πορείας θα αποτελούσε την κατάρρευση της ευρωπαϊκής ιδέας. Αυτό πρέπει να το εμποδίσουμε», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας στην αυστριακή εφημερίδα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Kurier grexit συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ