Λούκε (AfD): Η Ευρώπη θα πονέσει τους Ελληνες, αλλά δεν θα τους διώξει από το ευρώ - iefimerida.gr

Λούκε (AfD): Η Ευρώπη θα πονέσει τους Ελληνες, αλλά δεν θα τους διώξει από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητής του ευρωπαϊκού -νομισματικού- δόγματος και των αποφάσεων που λαμβάνουν οι Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (ΑfD), Μπερντ Λούκε μίλησε για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την Ελλάδα.

Μιλώντας σε μια συγκέντρωση στο Bruges Group του βρετανικού κοινοβουλίου, ο καθηγητής Λούκε, σημείωσε πως η πολιτική δύση του ευρώ είναι τέτοια που θα κάνει την ΕΚΤ να αποφασίσει υπέρ νέων επώδυνων μέτρων κατά των Ελλήνων πολιτών, παρά να αφήσουν τη χώρα να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα.

Ο κ. Λούκε, ο άνθρωπος που έχει προκαλέσει ουκ ολίγους πολιτικούς πονοκεφάλους στην Μέρκελ, σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ τη στιγμή που θα κηρύξει χρεοκοπία, ο ίδιος πιστεύει πως κάτι δεν θα συμβεί. Αντιθέτως, οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών θα προτιμήσουν να την κρατήσουν εντός του ευρώ, ακόμη και αν δεν καταφέρει να βρει χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. «Αυτή θα είναι ακριβώς μια λάθος απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά, «το ευρώ είναι υπέρ το δέον υπερτιμημένο για την Ελλάδα με αποτέλεσμα οι βιομηχανίες της μη ανταγωνιστικές. Συν τοις άλλοις, τα περισσότερα προβλήματα της Ελλάδας είναι άμεσα συνδεδεμένα με το ευρώ».

Κατά τον κ. Λούκε, το κοινό νόμισμα, υπό την παρούσα κατάσταση, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, επομένως υπάρχουν δύο προοπτικές για το μέλλον: είτε να διαλυθεί, είτε να γίνει περισσότερο κεντρικοποιημένο δίνοντας μεγαλύτερη δύναμη στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, εις βάρος της κυριαρχίας των χωρών που μετέχουν σε αυτό. «Αυτό ακριβώς είναι που θέλουν οι πολιτικοί στις Βρυξέλλες – αυτό είναι το όραμά τους για την Ευρώπη. Το ευρώ είναι ένα πολιτικό σχέδιο. Είναι ένα όργανο για την ενθάρρυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, επομένως πιστεύουν πως δεν πρέπει να παραιτηθούν από αυτό το όργανο».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ Μπερντ Λούκε Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ