Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην Τανζανία [εικόνες] - iefimerida.gr

Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην Τανζανία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι πέντε μικρά, αθώα παιδιά από μια χώρα της οποίας οι συνθήκες τούς εκθέτουν σε συνεχή κίνδυνο απαγωγής, κακοποίησης και δολοφονίας.

Στην Τανζανία οι αλμπίνοι δέχονται συνεχώς επιθέσεις ακρωτηριασμού, αφού υπάρχει η πεποίθηση ότι αν οι μάγοι βράσουν το δέρμα των αλμπίνων, το φίλτρο θα τους φέρει καλή τύχη.

Τώρα 5 παιδιά με αλμπινισμό που έπεσαν θύματα ακρωτηριασμού στην Τανζανία, έχουν μία νέα ευκαιρία στη ζωή, αφού το νοσοκομείο της Σράινερ στη Βόρεια Φιλαδέλφεια θα αντικαταστήσει τα κομμένα άκρα τους.

Οπως εξηγεί στο CBS ο δρ Νταν Ζλοτόλοβ «Αυτά τα παιδιά, δυστυχώς, τους έκοψαν τα χέρια και τα πούλησαν για φυλαχτά καλής τύχης»

Τα πέντε παιδιά ήρθαν στην Αμερική αυτή την εβδομάδα από το Παγκόσμιο Ταμείο ιατρικής βοήθειας (GMRF). Η ιδρυτής Ελίσα Μοντάντι έμαθε για την σοκαριστική ιστορία ενός εξάχρονου αγοριού, του Μπαράκα Κοσμάς Ρουσάμπο και αποφάσισε να το πάρει από εκεί.

Μετά τον εντοπισμό του Μπαράκα, η Μοντάντι αναρωτήθηκε αν το φιλανθρωπικό της ίδρυμα θα μπορούσε να βοηθήσει κι άλλα παιδιά. Ετσι άρχισε μία διαδικασία συλλογής δωρεών, προκειμένου να πάρει τα 5 παιδιά στις ΗΠΑ και να τα βοηθήσει.

Ένα από τα παιδιά, η 17χρονη Καμπούλα ακρωτηριάστηκε από εισβολείς στα 12 της : «Μια μέρα, κοιμόμουν με τη μητέρα μου, και άνθρωποι εισέβαλαν στο σπίτι μας και είπαν στη μητέρα μου να της δώσουν το χέρι μου». Οι εισβολείς έκοψαν το χέρι της Καμπούλα και το κορίτσι πέρασε δύο μήνες στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς, οι φρικιαστικές πράξεις που γίνονται στους αλμπίνους της Τανζανίας οι οποίοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού, είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Μόλις αυτή την εβδομάδα σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα η περίπτωση ενός 6χρονου κοριτσιού με αλμπινισμό το οποίο ο ίδιος του ο θείος προσπάθησε να το πουλήσει σε έναν μάγο για χιλιάδες δολάρια για να την ακρωτριάσει.

Η Μάργκαρετ Κχάμις αρπάχτηκε από το σπίτι που μοιράζεται με τη μητέρα της και τα τρία αδέλφια της στη βόρεια Τανζανία από μία ομάδα μασκοφόρων στη μέση της νύχτας της περασμένης εβδομάδας.

Η απαγωγή πυροδότησε μια μανιώδη αναζήτηση από τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι επιχείρησαν να ακολουθήσουν τη συμμορία μέσα στη ζούγκλα, χωρίς τύχη και όλο αυτό το διάστημα πίστευαν ότι ήταν νεκρή. Αλλά σε αντίθεση με πολλά άλλα παιδιά με αλμπινισμό, η 6χρονη στάθηκε τυχερή, αφού η τοπική αστυνομία άκουσε ότι ένας άνθρωπος έψαχνε να πουλήσει ένα μικρό κορίτσι για ένα αξιοσέβαστο ποσό και έτσι έφτασαν στα ίχνη της μικρής.

Οι απαγωγές και οι δολοφονίες αλμπίνων είναι κοινό φαινόμενο στη χώρα εξαιτίας ενός άρρωστου εμπορίου μελών του σώματος που χρησιμοποιούνται σε φίλτρα.

Ένα ολόκληρο σώμα αλμπίνου λέγεται ότι κοστίζει έως και 75.000 δολάρια στη μαύρη αγορά.

Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην  Τανζανία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην  Τανζανία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην  Τανζανία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην  Τανζανία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην  Τανζανία [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην  Τανζανία [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην  Τανζανία [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην  Τανζανία [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Απαγωγές, ακρωτηριασμοί και δολοφονίες: Η τρομακτική ζωή των αλμπίνων στην  Τανζανία [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αλμπίνοι Τανζανία ακρωτηριασμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ