BofA: Η Ελλάδα οδεύει προς χρεοκοπία στις 30 Ιουνίου - iefimerida.gr

BofA: Η Ελλάδα οδεύει προς χρεοκοπία στις 30 Ιουνίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη βόμβα έπεσε από την Κριστίν Λαγκάρντ, που έθεσε ως όριο για την αποπληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ την 30ή Ιουνίου και όχι κάποια άλλη ημερομηνία.

Η δεύτερη βόμβα ήρθε με το -κατά τ' άλλα αναμενόμενο- αδιέξοδο στο Eurogroup του Λουξεμβούργου και η τρίτη προκύπτει ως αποτέλεσμα των δύο προηγουμένων. Ήτοι: αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα ως τις 30 Ιουνίου δεν θα έχει να πληρώσει το ΔΝΤ, επομένως θα χρεοκοπήσει.

Αυτή είναι η ανάγνωση των δεδομένων που κάνει η Bank of America Merrill Lynch, αμέσως μετά το τέλος του Eurogroup της Πέμπτης.
Σε σύντομο σημείωμά της προς τους επενδυτές, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η πιθανότητα έγκαιρης εκταμίευσης των εναπομεινάντων χρημάτων προς την Ελλάδα είναι αρκετά μικρή.

Όπως εξηγεί εν συνεχεία, αυτό συνεπάγεται ότι η Ελλάδα δεν θα διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους ώστε να αποπληρώσει τη δόση των 1,53 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, στις 30 Ιουνίου.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κηρύξει χρεοκοπία και η αποπληρωμή θα κηρυχθεί από το ΔΝΤ ως «ληξιπρόθεσμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bank of America Χρεοκοπία ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ