Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 116 ετών [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 116 ετών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αποδεδειγμένα μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον πλανήτη, η Τζεραλίν Τάλι, απεβίωσε στη πολιτεία του Μίσιγκαν 26 μέρες αφού γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της, είπε εκπρόσωπος της οικογένειας χθες.

Η Τάλι γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1899 στην πολιτεία Τζόρτζια, και ήταν πρώτη στη λίστα της Ομάδας Γεροντολογικής Έρευνας, η οποία βεβαιώνει τις ηλικίες των υπερηλίκων του κόσμου, μετά το θάνατο της Γερτρούδης Ουίβερ, η οποία πέθανε τον Απρίλιο στο Άρκενσο στα 116.

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 116 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Τάλι πέθανε τη Τετάρτη βράδυ στο σπίτι της στο Ίνκστερ, προάστιο του Ντιτρόιτ, όπου ζούσε με την κόρη της Θέλμα Χόλογουεϊ, 77 ετών, είπε η εκπρόσωπος της οικογένειας Κριστόνα Κάμπμπελ. Η Τάλι είχε μετακομίσει στο Μίσιγκαν το 1935 με τον άντρα της, που εργαζόταν στην αυτοκινητοβιομηχανία Φόρντ. Αυτός πέθανε το 1988.

Ο θάνατός της εξέπληξε τον διευθυντή του ερευνητικού κέντρου Ρόμπερτ Γιάνγκ, ο οποίος είπε ότι ήταν πολύ ενεργό άτομο και ότι μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες πήγαινε παντού με τα πόδια.

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 116 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 116 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το άτομο που τώρα αναλαμβάνει τα πρωτεία είναι πάλι γυναίκα, η Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς, 115, η οποία γεννήθηκε στην Αλαμπάμα και ζει σε οίκο ευγηρίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 116 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζεραλίν Τάλι γηραιότερος άνθρωπος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ