Moody's: «Έρχονται και νέες υποβαθμίσεις στην πιστοληπτική σας ικανότητα» - iefimerida.gr

Moody's: «Έρχονται και νέες υποβαθμίσεις στην πιστοληπτική σας ικανότητα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε νέες υποβαθμίσεις απείλησε η Μοody's τις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται κάτω από την κλίμακα Αaa, ενώ προς στιγμήν δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για τις ισχυρές οικονομίες του ευρώ.

«Όλες οι χώρες της ευρωζώνης πλην των οικονομικά ισχυρών είναι πιθανό να δεχθούν αρνητικές πιέσεις ως προς την αξιολόγησή τους. Συνεπώς όλο και λιγότερες χώρες που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο Aaa αναμένεται να διατηρήσουν υψηλές αξιολογήσεις. Σε ότι αφορά τις χώρες που είναι στο επίπεδο Aaa δεν συντρέχουν λόγοι για υποβάθμιση» δήλωσαν στελέχη του οίκου αξιολόγησης.

Οι δηλώσεις έγιναν την επόμενη της υποβάθμισης της Ιταλίας λόγω της ανησυχίας για το υψηλό χρέος της χώρας που μετά την Ελλάδα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ευρωζώνη.

Στις 20 Σεπτεμβρίου η Standard & Poor's υποβάθμισε την Ιταλία, ενώ χθες και η Moody's προέβη σε υποβάθμιση της χώρας από το επίπεδο Aa2 στο Α2.

Τα δεκαετή ομόλογα βρέθηκαν σήμερα το πρωί στις 376 μονάδες βάσεις ενώ σύμφωνα με τον Αλεσάντρο Γκιανσάντι, της ING Bank NV «τα ιταλικά spreads ήδη υπονοούν ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας βρίσκεται στο ΒΒΒ και δεν αναμένουμε μεγάλες αντιδράσεις μετά από την υποβάθμιση της Moody's».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ