Μαχαίρι βάζει η ΔΕΗ στα προνόμια των εργαζομένων της - iefimerida.gr

Μαχαίρι βάζει η ΔΕΗ στα προνόμια των εργαζομένων της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κούρεμα» στα υπερβολικά προνόμια των εργαζομένων της ΔΕΗ προωθεί η διοίκηση της εταιρείας σε μια προσπάθεια να μειώσει το συνολικό μισθολογικό κόστος, που ανέρχεται στα 1,12 δισ. ευρώ μόνο για το 2011.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση στοχεύει στη μείωση των υπερωριών και των ειδικών επιδομάτων, που ανέρχονται στα 30, καθώς και στην κατάργηση εξόφθαλμων υπερβολών στις βάρδιες και στις ασθένειες. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από τη διοίκηση της ΔΕΗ, με το σημερινό καθεστώς, αν ένας εργαζόμενος δηλώσει ασθενής την ημέρα που έχει βάρδια τότε όχι μόνο παίρνει ημερομίσθιο αλλά δικαιούται και το επίδομα βάρδιας!

Αυτά η προνομιακή μεταχείριση των εργαζομένων πηγάζει από τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και η διοίκηση της ΔΕΗ προτίθεται να φέρει το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ΓΕΝΟΠ που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στο πλαίσιο της υπογραφής της νέα Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στα ΝΕΑ, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ξεκινήσει μελέτες για την αναδιάρθρωση του προσωπικού με στόχο τον εντοπισμό πλεονάζοντων υπαλλήλων και τη μετάταξή τους σε νέες θέσεις. Η ΔΕΗ απασχολεί συνολικά πάνω από 21.000 εργαζόμενους με την πλειοψηφία να κατανέμεται σε διοικητικό προσωπικό, μονάδες παραγωγής και τη διεύθυνση διανομής.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του πλεονάζοντος προσωπικού στη ΔΕΗ είχε αναδείξει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που είχε ζητήσει από την εταιρεία να ετοιμάσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ