«Χιονισμένο» τοπίο στη Λάρισα – Σφοδρή χαλαζόπτωση «σκέπασε» το Μακρυχώρι [εικόνες] - iefimerida.gr

«Χιονισμένο» τοπίο στη Λάρισα – Σφοδρή χαλαζόπτωση «σκέπασε» το Μακρυχώρι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτόγνωρη για Ιούνιο μήνα είναι η σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε το Μακρυχώρι Λάρισας, με τοπίο να μοιάζει χιονισμένο μετά από σφοδρή χαλαζόπτωση.

«Χιονισμένο» τοπίο στη Λάρισα – Σφοδρή χαλαζόπτωση «σκέπασε» το Μακρυχώρι [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Κλιμάκιο αποτελούμενο από την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Μαμάρα, τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Παναγιώτη Καλφούτζο, τους αντιδημάρχους Τεμπών κ.κ. Δημήτρη Τσέτσιλα και Στέλιο Σαΐτη, γεωπόνους του ΕΛΓΑ καθώς και παραγωγούς, έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης αυτοψία στις πληγείσες εκτάσεις.

«Χιονισμένο» τοπίο στη Λάρισα – Σφοδρή χαλαζόπτωση «σκέπασε» το Μακρυχώρι [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, ζημιές έπαθαν περί τα 5.000 στρέμματα καλλιεργειών βερίκοκου, ροδάκινου, δημητριακών, σιτηρών καθώς και μποστάνια με καρπούζι.

«Χιονισμένο» τοπίο στη Λάρισα – Σφοδρή χαλαζόπτωση «σκέπασε» το Μακρυχώρι [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Μεγαλύτερες ήταν οι καταστροφές σε προϊόντα που βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής όπως τα βερίκοκα, τα καρπούζια και τα εναπομείναντα δημητριακά.

«Χιονισμένο» τοπίο στη Λάρισα – Σφοδρή χαλαζόπτωση «σκέπασε» το Μακρυχώρι [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην αναγγελία της ζημιάς και να δρομολογήσει το ταχύτερο δυνατό της διαδικασίες εκτίμησης και καταγραφής για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

«Χιονισμένο» τοπίο στη Λάρισα – Σφοδρή χαλαζόπτωση «σκέπασε» το Μακρυχώρι [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα σε παραγωγούς της περιοχής του Μακρυχωρίου σε μία δύσκολη συγκυρία. Πρέπει οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να κινηθούν γρήγορα και με δικαιοσύνη να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την αποζημίωσή τους» είπε η κ. Μαμάρα.

Πηγή: onlarissa

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χαλάζι Λάρισα Μακρυχώρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ