Eπιτέλους: Το Κέντρο Κινηματογράφου απέκτησε διευθυντή - iefimerida.gr

Eπιτέλους: Το Κέντρο Κινηματογράφου απέκτησε διευθυντή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπήκε η υπουργική υπογραφή του Νίκου Ξυδάκη για τον διορισμό γενικού διευθυντή στο -εσχάτως- πολύπαθο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.


Τη σχετική δήλωση έκανε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Oρφανού. Δήλωσε χαρακτηριστικά «Υπήρξε μια ταλαιπωρία τα τελευταία ένα, δύο χρόνια στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Υπήρχε μια -ας το πω- διοικητική αστάθεια. Τώρα υπάρχει καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο. Έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για το νέο Γενικό Διευθυντή και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε στελεχωμένο και με ένα πρόγραμμα εργασίας και το Film Commission.»

Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΣ του Κέντρου επέλεξε πρόσφατα ομόφωνα για διευθυντή τον Γρηγόρη Καραντινάκη, μετά από ειδική ψηφοφορία. Είχε προηγηθεί διαγωνισμός για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και αξιολόγηση από το ΔΣ. Οπως αποκάλυψε λοιπόν ο υπουργός, υπέγραψε για τον διορισμό το νέου γενικού διευθυντή -προφανώς του κου Καραντινάκη που επέλεξε το το νέο Δ.Σ. του ΕΚΚ. Θυμίζουμε πως το ΔΣ διόρισε ο Νίκος Ξυδάκης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με την ακόλουθη σύνθεση: Αλέξης Γρίβας (πρόεδρος), Εύα Στεφανή (αντιπρόεδρος) και Ολια Λαζαρίδου, Γιάννης Δασκαλοθανάση, Κώστας Λιβιεράτο, Γιώργος Μαυροψαρίδη, Κώστας Τερζή (μέλη).

Στο ΦΕΚ δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα η σχετική απόφαση, ενδεχομένως γιατί απομένει να μπει και η υπογραφή του Αριστείδη Μπαλτά για να κινηθεί η τυπική διαδικασία και η επίσημη ανακοίνωση. Πάντως το Κέντρο αποκτά διευθυντή και είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών ενεργειών που έχουν την ένδειξη του κατεπείγοντος για τον ελληνικό κινηματογράφο, όπως τη χρηματοδότηση των νέων ταινιών που έχει διακοπεί από τα μέσα του 2014.


Οσον αφορά το θέμα δημιουργίας κινήτρων για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα και την δημιουργία ενός ισχυρού, ευέλικτου Film Commmission που είχε ανακοινώσει ο Νίκος Ξυδάκης σε συνέντευξή Τύπου στις αρχές Ιουνίου, φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία πρόοδος και για μια ακόμα φορά το «μπαλάκι» πετάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και δη στην κα. Νάντια Βαλαβάνη. Δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού στη Βούλη: «Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω ότι όσον αφορά τα φορολογικά και τις εν γένει αδειοδοτήσεις, δεν μπορεί να είναι το Υπουργείο Πολιτισμού το μόνο αρμόδιο. Τα φορολογικά είναι υπόθεση του Υπουργείου Οικονομικών. Το έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή και είμαι σε θέση να σας το πω, διότι έχει γίνει σειρά διυπουργικών συναντήσεων για το θέμα και θα το έχετε αντιληφθεί και από τον Τύπο, νομίζω.


Το Υπουργείο Οικονομικών είναι ενήμερο, προχωράει. Έχει βέβαια τις δικές του προτεραιότητες, που είναι κατεπείγουσες, όπως το μίνι φορολογικό που κατατέθηκε πρόσφατα. Έχει πάρα πολλή δουλειά, επείγουσα, για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Είναι και αυτό στις πρώτες προτεραιότητες, αλλά δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω εγώ γι’ αυτό. Να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Οικονομικών. »


Ο Νίκος Ορφανός, σχολίασε ως εξής τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού: «Είναι σαφές, πως οι αόριστες απαντήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού και η μετάθεση ευθυνών δικαιώνουν τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις μας. Φαίνεται, πως δυστυχώς υπάρχει και πάλι κίνδυνος να επιβεβαιωθεί η παράδοση των ανέξοδων εξαγγελιών για τη δημιουργία δυναμικών και αποτελεσματικών διευθύνσεων film commission που ποτέ δεν γίνονται έργα.»


Διαβάστε εδώ όσα είχε εξαγγείλει ο Νίκος Ξυδάκης για το μέλλον του ΕΚΚ και την προσέλκυση ξένων παραγωγών σε πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ