Ο Ανδρέας Ψυχάρης ανέλαβε επιχειρησιακός διευθυντής του ΔΟΛ - iefimerida.gr

Ο Ανδρέας Ψυχάρης ανέλαβε επιχειρησιακός διευθυντής του ΔΟΛ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ισχυρό άντρα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη εξελίσσεται και επισήμως ο Ανδρέας Ψυχάρης.

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τη θέση του επιχειρησιακού διευθυντή του ΔΟΛ. Γιος του Σταύρου Ψυχάρη, ο Ανδρέας είχε υποβάλει την παραίτησή του από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τον Νοέμβριο του 2014, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως αποχωρεί από το πολιτικό σκηνικό, «αλλά παραμένω ενεργός πολίτης».

Ποιος είναι ο Ανδρέας Ψυχάρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1967. Είναι κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο Duquesne των ΗΠΑ και μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Υπηρέτησε στο Διπλωματικό Σώμα επί 19 χρόνια. Κατά το διάστημα αυτό, μεταξύ άλλων, διετέλεσε Πρόξενος στο Γενικό Προξενείο του Λονδίνου, υπηρέτησε στις Πρεσβείες της Ελλάδας στη Λευκωσία και στην Ουάσινγκτον, ενώ το 2005 ίδρυσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα της Φλώριδα (Η.Π.Α.), όπου και διετέλεσε Γενικός Πρόξενος μέχρι και το 2009. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, απ’ όπου επέστρεψε το Φθινόπωρο του 2011 στην Αθήνα, αποδεχόμενος την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να αναλάβει τη θέση του Διπλωματικού του Συμβούλου.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής, όπως και στις εκλογές 17ης Ιουνίου 2012, στην Α' Αθήνας. Παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανδρέας Ψυχάρης ΔΟΛ διευθυντής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ