Σύντομα ελεύθεροι οι τρεις κατηγορούμενοι για τον Επαναστατικό Αγώνα - iefimerida.gr

Σύντομα ελεύθεροι οι τρεις κατηγορούμενοι για τον Επαναστατικό Αγώνα

Αμερικανική Πρεσβεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αναγκαστική αναβολή λόγω απεργίας της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» για τις 24 Οκτωβρίου, σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν πλέον στο δικαστήριο ως «ελεύθεροι» αφού στις 10 του μηνός εκπνέει η περίοδος προσωρινής τους κράτησης.

Στις 10 Οκτωβρίου συμπληρώνεται το διάστημα 18 μηνών που αποτελεί το μέγιστο χρονικό όριο που μπορεί να κρατηθεί προσωρινά οποιοσδήποτε κατηγορούμενος, γεγονός που σημαίνει ότι οι ύποπτοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» λόγω συνεχών αναβολών και καθυστερήσεων του νομικού συστήματος θα αφεθούν ελεύθεροι και μετά από δύο εβδομάδες θα πρέπει να εμφανιστούν στο δικαστήριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η αποχή των δικηγόρων οδήγησε σε διακοπή της διαδικασίας, μέχρι τότε μάλιστα θα έχουν ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κώστα Κάτσενου, ο οποίος παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή ενώ εις βάρος του εκκρεμούσε εδώ και 1,5 χρόνο ένταλμα σύλληψης.

Παρόντες από νωρίς το πρωί στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ήταν δεκάδες συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων οι οποίοι φώναζαν και συνθήματα συμπαράστασης.

Μάλιστα, η Πόλα Ρούπα διάβασε για λογαριασμό του Νίκου Μαζιώτη και του Κώστα Γουρνά κοινή γραπτή δήλωση, η οποία επικεντρώνεται στην οικονομική κρίση και στις επιπτώσεις της στην ελληνική κοινωνία.

«Η δράση του Επαναστατικού Αγώνα, δράση επαναστατική με αυστηρά πολιτικά χαρακτηριστικά και με βαθιά κοινωνικά και ταξικά κριτήρια , σήμερα πλέον αντανακλά σε μεγάλο βαθμό μία πολιτική στάση που εξαπλώνεται κάθε μέρα και περισσότερο στην κοινωνία. Η δίκη αυτή είναι για εμάς μία ακόμα στιγμή του αγώνα όπως ήταν όλη η περίοδος της μέχρι τώρα αιχμαλωσίας μας στις φυλακές του καθεστώτος», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δήλωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ