Επίθεση από τον Οπερμαν: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά να μην μας εκβιάζει - iefimerida.gr

Επίθεση από τον Οπερμαν: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά να μην μας εκβιάζει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να προσπάθησε να λειάνει τις γωνίες στη σημερινή ομιλία της, ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών, όμως, εμφανίστηκε αρκετά καυστικός στην ομιλία του.

Μιλώντας αμέσως μετά την καγκελάριο, ο εκπρόσωπος της ΚΟ του SPD, Τόμας Όπερμαν, επισήμανε πως θέληση όλων είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, υπό την αίρεση ότι θα δεχθεί να κάνει συμβιβασμούς. «Η Ελλάδα θέλει να επιβάλει τους όρους που θα την κρατήσουν στο ευρώ – αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Κανείς δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, το Grexit θα ήταν κακό για όλους. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε ένα συμβιβασμό, αλλά δεν δεχόμαστε εκβιασμούς. Αυτό θα ενισχύσει τα λαϊκιστικά και εθνικιστικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Όπερμαν συνέχισε την επίθεσή του προς την ελληνική κυβέρνηση σημειώνοντας πως από τον Ιανουάριο, οπότε και εξελέγη, σπατάλησε μπόλικο χρόνο με το να δίνουν συνεντεύξεις τα μέλη της. «Κάτι τέτοιο ήταν ανεύθυνο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έδινε την εντύπωση πως δεν θέλει να διαπραγματευτεί χρησιμοποιώντας επιθετική ρητορική (έφερε το παράδειγμα του ΔΝΤ που η Αθήνα έλεγε πως είναι «εγκληματικό»).

Για να καταλήξει: «Είμαστε πέντε λεπτά πριν από τις 12. Ελπίζω, ακόμη και τώρα, να έχουμε μια τίμια λύση».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμας Οπερμαν SPD grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ