Μυστήριο: Ο Σόιμπλε θέλει να διώξει τον Ντάισελμπλουμ και στηρίζει Ντε Γκίντος - iefimerida.gr

Μυστήριο: Ο Σόιμπλε θέλει να διώξει τον Ντάισελμπλουμ και στηρίζει Ντε Γκίντος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεωρείται το «παιδί του Σόιμπλε». Κι όμως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να δείξει την πόρτα της εξόδου από την προεδρία του Eurogroup στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, παρόλο που ο ίδιος επιθυμεί μια δεύτερη θητεία.

Την υποστήριξή του στον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος για τη θέση του προέδρου του Eurogroup ανακοίνωσε και επισήμως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, εγκαταλείποντας τον νυν πρόεδρο, τον Ολλανδό Γερούν Ντάισελμπλουμ, που εθεωρείτο «άνθρωπος του Σόιμπλε».

Η ανακοίνωση δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο η Ανγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή της θα προτιμήσει τον Ισπανό υποψήφιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, είπε ότι ο Ντάισελμπλουμ έκανε καλή δουλειά, αλλά δικαιολογεί την υποστήριξή του στον Ντε Γκίντος σχολιάζοντας ότι «θα αποδεχθεί πολύ ικανός, πολύ επαγγελματίας και καλός πρόεδρος του Συμβουλίου».

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να ζητήσει αναβολή για τον Ιούλιο της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου του Eurogroup.

Η Μαδρίτη θεωρεί ότι η ανάληψη της προεδρίας από δικό της υποψήφιο θα αποτελούσε μια αναγνώριση «των προσπαθειών που έχει καταβάλει στο σύνολό της η ισπανική κοινωνία και της στροφής που πραγματοποιήθηκε χάρη στις μεταρρυθμίσεις», λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Μυστήριο: Ο Σόιμπλε θέλει να διώξει τον Ντάισελμπλουμ και στηρίζει Ντε Γκίντος | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σόιμπλε Ντάισελμπλουμ ντε γκιντος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ