FED: Κίνδυνος «αναταραχής» στην πακόσμια οικονομία σε περίπτωση μη συμφωνίας με την Ελλάδα - iefimerida.gr

FED: Κίνδυνος «αναταραχής» στην πακόσμια οικονομία σε περίπτωση μη συμφωνίας με την Ελλάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αμερικανική οικονομία αλλά και η παγκόσμια οικονομία διατρέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωπες με μια περίοδο «αναταραχής», εάν η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία, προειδοποίησε σήμερα η Τζάνετ Γέλεν, η πρόεδρος της FED, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

«Εάν υποτεθεί ότι δεν επιτυγχάνεται συμφωνία, προβλέπω μια ενδεχόμενη αναταραχή, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τις οικονομικές προοπτικές στην Ευρώπη και στις χρηματαγορές σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε η Γέλεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «είναι πολύ περίπλοκη», σχολίασε η Γέλεν, τονίζοντας πως ανησυχεί για τις συνέπειες που θα είχε ένα αδιέξοδο στην αμερικανική οικονομία.

Οι ΗΠΑ έχουν μεν «πολύ περιορισμένη» άμεση έκθεση στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το εμπόριο ή τον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν τις συνέπειες μιας σοβαρής κρίσης στην Ευρώπη, τόνισε ακόμη η πρόεδρος του αμερικανικού κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος.

«Στο μέτρο που θα υπάρξουν επιπτώσεις για την οικονομία της ευρωζώνης (...) ή στις διεθνείς χρηματαγορές, θα υπάρξουν αναμφίβολα επακόλουθα και για τις ΗΠΑ, τα οποία θα επηρεάσουν τις προοπτικές μας», εξήγησε η Γέλεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ