Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] - iefimerida.gr

Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα (βράδυ Τετάρτης τοπική ώρα), μέσα σε μια από τις παλαιότερες εκκλησίες μαύρων του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, στις νοτιο-ανατολικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία του Τσάρλεστον ανακοίνωσε μέσω Τwitter ότι αναζητεί έναν ύποπτο άνδρα, λευκό, ηλικίας 21 ετών που φορούσε φούτερ, τζιν παντελόνι και μποτάκια. Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ασθενοφόρα κοντά στην εκκλησία και μεγάλη αστυνομική δύναμη να έχει αναπτυχθεί στο σημείο αυτό. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN που επικαλείται αξιωματούχους, σοροί κείτονται μέσα στην εκκλησία, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, ενώ πριν λίγο η αστυνομία επιβεβαίωσε το θάνατο 9 ανθρώπων.

Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν επίσης έναν νεαρό --τα χαρακτηριστικά του οποίου ομοιάζουν με αυτού που αναζητεί η αστυνομία-- να φορά χειροπέδες και να κρατείται από δύο αστυνομικούς. Η αστυνομία, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της στο Twitter, συνεχίζει να αναζητεί έναν ύποπτο.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 21.00 τοπική ώρα (Τετάρτης /04.00 ώρα Ελλάδας σήμερα) διευκρίνισε η αστυνομία, μέσα στην Αφρικανική επισκοπική εκκλησία Εμμανουήλ των Μεθοδιστών.

Παράλληλα ο Ερικ Γουάτσον, ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Τσάρλεστον, ανακοίνωσε ότι υπήρξε απειλή για βόμβα κοντά στην εκκλησία.

Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί περιμετρικά της περιοχής να απομακρυνθεί από εκεί.

Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Έγκλημα μίσους

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσάρλεστον Γκρεγκ Μιούλεν επιβεβαίωσε το θάνατο των 9 ατόμων από τα πυρά του άντρα για τον εντοπισμό του οποίου η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WCSC, το FBI βρίσκεται στην περιοχή.

«Είναι ένα έγκλημα μίσους. Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους ότι κάποιος στην κοινωνία μας σήμερα θα μπει μέσα σε μια εκκλησία όταν άνθρωποι προσεύχονται και θα τους σκοτώσει», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

«Μόνο οδύνη προκαλεί η ανείπωτη αυτή τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε αυτή την πλέον ιστορική εκκλησία. Ένα κακό και μισητό πρόσωπο πήρε τις ζωές πολιτών, οι οποίοι είχαν έρθει για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν μαζί», δήλωσε ο δήμαρχος του Τσάρλεστον Τζο Ράιλι.

Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Αρκετοί άνδρες στέκονται κυκλικά μπροστά από ένα ξενοδοχείο κοντά στην εκκλησία. «Προσευχόμαστε για τις οικογένειες, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους», είπε ο αιδεσιμότατος Τζέιμς Τζόνσον, ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων στο Τσάρλεστον, κατά τη διάρκεια της προσευχής τους.

Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ένας εφημέριος της αστυνομίας βρίσκεται στον τόπο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και ένα ελικόπτερο εξοπλισμένο με προβολέα πετά πάνω από την περιοχή ενώ αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή.

Ο ιστότοπος της Αφρικανικής επισκοπικής εκκλησίας Εμμανουήλ των Μεθοδιστών αναφέρει ότι ο ναός της είναι από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους στην περιοχή. Χτίστηκε το 1891 και θεωρείται κτίριο ιστορικής σημασίας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων.

Η εκκλησία διευθύνεται από τον αιδεσιμότατο Κλίμεντα Πίνκνεϊ, ο οποίος υπηρετεί επίσης στην πολιτειακή Γερουσία της Νότιας Καρολίνας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας.

Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Το εσωτερικό της εκκλησίας (φωτογραφία αρχείου)

Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία μαύρων -9 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τσαρλεστον Εκκλησία πυροβολισμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ