Συνάντηση Τσακαλώτου με εκπρόσωπο των ΗΠΑ για τη διαπραγμάτευση - iefimerida.gr

Συνάντηση Τσακαλώτου με εκπρόσωπο των ΗΠΑ για τη διαπραγμάτευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αμάντα Σλόατ συνάντησε την Τετάρτη ο Ευκλείδης Τσακαλωτος.

Όπως αναφέρεται η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους και έγινε ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, η κ. Σλόατ υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να κάνει μια σοβαρή κίνηση, ώστε να φθάσει σε έναν πραγματικό συμβιβασμό με τους πιστωτές της. Παράλληλα, τόνισε πως τυχόν αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα προκαλέσει βλάβη στην Ελλάδα αλλά και ευρεία αβεβαιότητα τόσο για την Ευρώπη όσο και την παγκόσμια οικονομία.

Η κ. Σλόατ, που είναι αρμόδια για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα σήμερα και αύριο, θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας και θα συζητήσει σειρά θεμάτων, όπως οι περιφερειακές εξελίξεις στην Κύπρο και την Ουκρανία, τα θέματα ενεργειακής ασφάλειας, οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμικούς πιστωτές της, καθώς και οι διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απειλής του λεγόμενου ισλαμικού κράτους (ISIL).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου καταθέτοντας σε Επιτροπή του Κογκρέσου τόνισε πως «συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσακαλώτος σλοαν ΗΠΑ διαπραγμαετευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ