Εμπλοκή ανώτατου κληρικού σε χρηματισμό δικαστών για «απαλλαγή» ιερέα - iefimerida.gr

Εμπλοκή ανώτατου κληρικού σε χρηματισμό δικαστών για «απαλλαγή» ιερέα

αρχιμανδρίτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την εμπλοκή ιερέων με το παραδικαστικό κύκλωμα. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα ιδιοποίησης ακινήτων αποκαλύπτει και τις σχέσεις του με το δικαστικό σώμα για την επιβολή ευνοϊκών αποφάσεων μέσω χρηματισμού.

Σύμφωνα με tovima.gr, ένας αρχιμανδρίτης, ένας συνεργάτης κληρικού και ένας 56χρονος πολιτικός μηχανικός ενεπλάκησαν σε προσπάθεια χρηματισμού για την αθώωση 40χρονου ιερέα που δικάστηκε για κλοπή και προσπάθεια πώλησης ιερής εικόνας.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρονται στιχομυθίες μεταξύ των μεσαζόντων οι οποίοι λένε ότι ο ανώτατος κληρικός «έχει φροντίσει» για την άμεση απαλλαγή του 40χρονου ιερέα καθώς ο ιερέας αυτός «είναι το alter ego του». Από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει πως το ποσό για την «απαλλαγή» του 40χρονου ιερέα ανερχόταν στα 70.000 ευρώ.

Πάντως ο ανώτατος κληρικός αρνήθηκε την εμπλοκή του στις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε στον Εισαγγελέα, Ισίδωρο Ντογιάκο, αν και παραδέχθηκε ότι είχε φροντίσει «ώστε να μην τιμωρηθεί ο 40χρονος ιερέας γιατί δεν υπήρχε τελεσίδικη δικαστική απόφαση για την ενοχή του». Τόνισε ωστόσο ότι ποτέ δεν είπε σε οποιονδήποτε να παρέμβει στους δικαστές που θα εκδίκαζαν την υπόθεσή του: «Οσοι επικαλούνται το όνομα μου λένε ψέματα...».

Να σημειωθεί ότι ο 40χρονος ιερέας καταδικάστηκε τελικά σε 3,5 χρόνια φυλακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ