Ο Πολ Μέισον κάνει ανταπόκριση για τη Ζωή από το Χίλτον [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Πολ Μέισον κάνει ανταπόκριση για τη Ζωή από το Χίλτον [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα βίντεο διάρκειας 2.37 λεπτών, ο Πολ Μέισον περιγράφει με το δικό του τρόπο την κατάσταση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος του Channel 4, που βρίσκεται στην Αθήνα, σχεδόν «κρεμασμένος» από το μπαλκόνι του δωματίου του στο Χίλτον ξεκινά λέγοντας «Εδώ, στο Χίλτον, είναι η Αθήνα των πλουσίων από κάτω μου», καθώς φαίνεται η πισίνα στο πλάνο, ενώ στη συνέχεια γυρίζει την κάμερα με φόντο την πόλη και συμπληρώνει «Από εδώ, είναι η Αθήνα των Αθηναίων».

Ολο το μέλλον της Ελλάδας θα κριθεί στην κόντρα ανάμεσα στη ριζοσπαστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους δανειστές, που είναι σε κρίσιμο σημείο συμπληρώνει ο Μέισον, που συνεχίζει λέγοντας ότι αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να πληρώσει το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα θα χρεοκοπήσει, κάτι που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα τραβήξει την «πρίζα» της χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες.

Αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο όμως είναι το γεγονός πως μία επιτροπή της βουλής, ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις, ελέγχει τη νομιμότητα του χρέους και σήμερα το χαρακτήρισε παράνομο. Και πάνω από όλα, η σύγκρουση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάννη Στουρνάρα, με αντικείμενο την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία προειδοποιεί για πτώχευση και έξοδο από το ευρώ.

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά του πέταξε πίσω την έκθεση, σε μία κίνηση άνευ προηγουμένου», λέει ο Πολ Μέισον. «Αυτό, με άλλα λόγια, σημαίνει πόλεμο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Σχεδόν πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ κυβέρνησης και κεντρικής τράπεζας, τουλάχιστον όχι δημόσια», σχολιάζει ο Μέισον και καταλήγει: «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ