Σύμμαχος της Μέρκελ: Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν κλόουν - iefimerida.gr

Σύμμαχος της Μέρκελ: Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν κλόουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάβρος εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του CSU, Αndreas Scheuer, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την τακτική που ακολουθεί στις διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, το μέλος των Βαυαρών και συμμάχος της Μέρκελ δεν δίστασε να αποκαλέσει τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ «κλόουν».

Όπως αναφέρει και το Reuters, που αναμεταδίδει τη συνέντευξη, αυτή είναι άλλη μια ισχυρή ένδειξη ότι εντός του γερμανικού κυβερνητικού μπλοκ αυξάνονται οι πιέσεις και σκληραίνουν οι θέσεις αρκετών απέναντι στην Ελλάδα.

Ο κ. Scheuer τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάνει πολύ λίγα μέχρι τώρα για να μείνει στο ευρώ και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος «απρόσεκτος συμβιβασμός» μόνο και μόνο για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Η ελληνική κυβέρνηση, προφανώς, δεν έχει συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα τη σοβαρότητα της κατάστασης. Συμπεριφέρονται σαν κλόουν που κάθονται στο πίσω μέρος της αίθουσας, παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει ρητές προειδοποιήσεις από όλες τις πλευρές ότι είναι πολύ πιθανό να μην περάσουν την τάξη».

Το Reuters επισημαίνει ακολούθως ότι η Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντίδραση των συντηρητικών της κυβέρνησής της που είναι αντίθετοι στην παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα.

Ο Klaus-Peter Willsch, ένας εκ των βουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος που διαφωνούν με το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, μιλώντας την Τετάρτη στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, τόνισε πως δεν θα είναι σπουδαία υπόθεση αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη. «Αυτό δεν θα είναι το τέλος της Ευρώπης», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Ευρωζώνη συμβιβασμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ