Daily Mail: Πλάνο της βρετανικής κυβέρνησης για τους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα σε περίπτωση πτώχευσης - iefimerida.gr

Daily Mail: Πλάνο της βρετανικής κυβέρνησης για τους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα σε περίπτωση πτώχευσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κρίση στην Ελλάδα ασχολείται και η βρετανική κυβέρνηση, εξετάζοντας όχι τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να έχει στη δική της οικονομία κάποιο «ατύχημα», αλλά στους πολίτες που βρίσκονται για διακοπές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της Daily Mail, με την «Ελλάδα να ταλαντεύεται με τη χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη» τη Δευτέρα σχεδιάστηκε ένα πλάνο για το πώς θα βοηθηθούν οι Βρετανοί τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας σε περίπτωση που εγκλωβιστούν και δεν μπορούν να επιστρέψουν. Και προσθέτει ότι την ίδια ώρα δίνεται η συμβουλή στους τουρίστες να παίρνουν μαζί τους έξτρα ευρώ για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες τους σε περίπτωση που οι ελληνικές τράπεζες απενεργοποιήσουν τα ΑΤΜ τους.

Και όλο αυτό, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα ήρθε την ώρα που «ο Αλέξης Τσίπρας προκλητικά αρνήθηκε να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται για να ξεκλειδώσουν κονδύλια και να αποφευχθεί η χρεοκοπία».

Συγκεκριμένα, η Daily Mail τονίζει ότι βρετανικές κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το βράδυ της Δευτέρας εξετάστηκε ένας σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης από διάφορους υπουργούς (σ.σ. Βρετανούς).

«Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απειλή μιας ελληνικής χρεοκοπίας μπορεί να κάνει όλους να τρέξουν στις τράπεζες, με αποτέλεσμα τα ΑΤΜ να στερέψουν από χρήματα ή ακόμη και να κλείσουν. Υπάρχουν ακόμη φόβοι ότι η κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική αναταραχή», προσθέτει η Daily Mai.

Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη κάνει τις σχετικές συζητήσεις με tour operators, οι οποίοι και θα έχουν την ευθύνη για το πώς θα επιστρέψουν στο σπίτι τους Βρετανοί που τυχόν θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Πηγή μιλώντας στη Daily Mail ανέφερε ακόμη ότι οι προξενικές αρχές έχουν έτοιμο ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό οποιουδήποτε Βρετανού αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να πάρουν μαι τους αρκετά χρήματα έτσι ώστε να είναι καλυμμένοι σε ενδεχόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τυχόν απρόβλεπτες καθυστερήσεις, αλλά και να αποφεύγουν να βασίζονται αποκλειστικά στις πιστωτικές κάρτες ή στα ΑΤΜ.

Πέρα από τους τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, η Daily Mail αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι η οικονομία της είναι όσο το δυνατόν προστατευμένη.
Υπουργοί και αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης το πώς θα προστατεύσουν βρετανικές εταιρείες με έκθεση στην Ελλάδα και το πώς θα διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αν η κατάσταση πυροδοτήσει μια ευρύτερη κρίση στην ευρωζώνη.

Προς το τέλος του δημοσιεύματος, ωστόσο, η Daily Mail σημειώνει ότι οι Βρετανοί υπουργοί δεν προβλέπουν κρίση στην Ελλάδα, αλλά ότι έχουν καθήκον να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο. «Προετοιμαζόμαστε δεδομένου ότι οι κίνδυνοι προφανώς πιο οξείς από ότι την προηγούμενη εβδομάδα», προσθέτει η ίδια πηγή.

Daily Mail: Πλάνο της βρετανικής κυβέρνησης για τους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα σε περίπτωση πτώχευσης | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουρίστες βρετανική κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ