Ιωάννης Βαρβιτσιωτης: «Λυπάμαι αλλά ούτε η αντιπολίτευση ακούει» - iefimerida.gr

Ιωάννης Βαρβιτσιωτης: «Λυπάμαι αλλά ούτε η αντιπολίτευση ακούει»

αντιπολίτευση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά εσωτερικά μέτωπα συγκεντρώνει το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης Σαμαρας με την απόφαση του να κρατήσει σκληρή και άκαμπτη στάση απέναντι στην Τροικα. Ακόμα και άνθρωποι που τον έχουν στηρίξει τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα στην εσωκομματική κόντρα με την Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να εκφράζουν προβληματισμό γι αυτή την αποξένωση της Νεας Δημοκρατίας από τα Ευρωπαικά κέντρα αποφάσεων.

Η δημόσια τοποθέτηση του πρώην αντιπρόεδρου της Νεας Δημοκρατίας, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, σχετικά με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη χώρα και την δική του απουσία από τα τεκταινόμενα, με προσεκτικό τρόπο περιείχε σαφείς αιχμές εναντίον του τρόπου που πολιτεύεται ο Αντώνης Σαμαρας και το κόμμα του.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΝΕΤ) ο κ. Βαρβιτσιώτης ρωτήθηκε για ποιο λόγο αποφεύγει τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά ζητήματα προκειμένου να βοηθήσει με τις γνώσεις και την εμπειρία του. Η απάντηση του ήταν χαρακτηριστική: «Ο κόσμος έχει τόσο πολύ ζαλιστεί, ώστε τι να ακούσει παραπάνω;. Κανείς δεν τις ακούει αυτές τις φωνές. Λυπούμαι που το λέω. Ούτε η κυβέρνηση, ΟΥΤΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Ούτε ο κόσμος. Έχει βαρεθεί να ακούει φωνές... »

Η απαξιωτική αναφορά του κ. Βαρβιτσιώτη στην αντιπολίτευση είναι ενδεικτική της διαφωνίας του με τον τρόπο που η Νεα Δημοκρατία ασκεί τις θεσμικές της υποχρεώσεις. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Σαμαράς αν και στηρίχθηκε στο παρελθόν από τον κ. Βαρβιτσιώτη και είχαν κοινή πορεία και στο ευρωκοινοβούλιο, ήταν από τους πρώτους που απομάκρυνε με διακριτικό τρόπο από κοντά του. Μάλιστα ο κ. Βαρβιτσιώτης σε παλιότερη δήλωση του είχε κάνει λόγο για «Ηρακλειδεις», χαρακτηρίζοντας συνεργάτες του σημερινού προέδρου της ΝΔ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ