Ηχηρό καμπανάκι Στουρνάρα: Χωρίς συμφωνία η χώρα πάει, έχει τελειώσει - iefimerida.gr

Ηχηρό καμπανάκι Στουρνάρα: Χωρίς συμφωνία η χώρα πάει, έχει τελειώσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ετήσια Έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική (2014-2015) αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Η Έκθεση περιλαμβάνει την επισκόπηση των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, αλλά και στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και τις περαιτέρω προοπτικές τους.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πρόβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας για φέτος. Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο η Τράπεζα της Ελλάδος προέβλεπε θετικό ρυθμό μεγέθυνσης για το 2015 και επιτάχυνση του το 2016. Ωστόσο, εντόπιζε αβεβαιότητες ως προς την προοπτική της οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίες εντοπίζονταν στην υλοποίηση της μεταβατικής συμφωνίας με τους εταίρους μας, στην πιθανή χειροτέρευση των δημοσιονομικών συνθηκών και στη χαλάρωση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας προβλέπει εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για τη χώρα, ιδιαίτερα σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στουρνάρας έκθεση Βουλή Οικονομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ