Οι επενδυτές ανησυχούν -Αυξήθηκε ο φόβος για ελληνική χρεοκοπία [γραφήματα] - iefimerida.gr

Οι επενδυτές ανησυχούν -Αυξήθηκε ο φόβος για ελληνική χρεοκοπία [γραφήματα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επενδυτές παγκοσμίως ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα θα καταλήξουν σε χάος, σύμφωνα με μία νέα μηνιαία έρευνα σε διαχειριστές fund.

Το ποσοστό των επενδυτών που περιμένουν ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το χρέος της έφτασε το 42% τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα της Merrill Lynch, μετά από γκάλοπ σε 207 επενδυτές που διαχειρίζοντας 562 δισεκατομμύρια.

Οι επενδυτές ανησυχούν -Αυξήθηκε ο φόβος για ελληνική χρεοκοπία [γραφήματα] | iefimerida.gr 0

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα έγινε πριν από την τελευταία κλιμάκωση της κρίσης, το περασμένο σαββατοκύριακο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι επενδυτές πιστεύουν ακόμη ότι μπορεί να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, με μόλις το 15% να προβλέπουν ένα Grexit, ενώ το 43% πιστεύει ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη.

Οι επενδυτές ανησυχούν -Αυξήθηκε ο φόβος για ελληνική χρεοκοπία [γραφήματα] | iefimerida.gr 1

Ακόμη για τους επενδυτές, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι η γεωπολιτική κρίση (21%) και στην τρίτη θέση είναι η κατάρρευση της ευρωζώνης (18%). Πάντως, το 90% αναμένει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα ενισχυθεί τους επόμενους δέκα μήνες, με την αισιοδοξία για το ζήτημα να ανεβαίνει από το 83% του περασμένου μήνα και να φτάνει σε επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2004.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Merrill Lynch έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ