Διαβάζοντας το Τούμπαλιν - iefimerida.gr

Διαβάζοντας το Τούμπαλιν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αγόρι με μυαλό ξυράφι, ένα αγόρι μικρός εφευρέτης, ένα αγόρι τρυφερό που φοβάται τη θάλασσα. Τη θαυμάζει από μακριά, την παρακολουθεί, μαθαίνει τα πάντα για αυτήν. Μεχρι που μια μέρα, θα βυθιστεί στην αγκαλιά της και θα την κατανοήσει, θα την αγαπήσει, θα την κάνει φίλη και συνοδοιπόρο.

Είναι η ιστορία του παιδικού βιβλίου Τούμπαλιν της Βάσιας Χατζηγιαννάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Το αγόρι που μένει σε ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα, ξέρει τα πάντα για αυτήν. Μιλά μαζί της σχεδόν: ξέρει τη διάθεσή της, πότε θα έχει νημεμία, πότε θα θυμώσει.

Διαβάζοντας το Τούμπαλιν  | iefimerida.gr 0

Ωσπου ένα πρωί θα ακολουθήσει τα βοτσαλάκια που βρίσκει στο δωματιό του και θα καταλήξει να γνωρίσει, να γευθεί τη θάλασσα και τα μυστικά της με οδηγό μια θαλάσσια χελώνα. Θα γνωρίσει τα πλάσματά της, την ομορφιά της, τον πλούτο της. Θα είναι πια φίλος της παντοτινός και κυρίως θα ξέρει πως θα την προστατεύσει.

Το παραμύθι της Βάσιας Χατζηγιαννάκη με τρόπο έξυπνο, ειλικρινή, τρυφερό μυεί τους μικρούς αναγνώστες στα μυστικά και στην ομορφιά της θάλασσας ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τα αντανακλαστικά του παιδιού για να προστατεύσει τη θάλασσα. Ενεργοποιεί σκέψεις και γνωστιές διαδικασίες για να γίνει το παιδί, ο μελλοντικός ενήλικας προστάτης των θαλασσών και κατ επέκταση του περιβάλλοντος.

Διαβάζοντας το Τούμπαλιν  | iefimerida.gr 1

Η συγγραφέας Βάσια Χατζηγιαννάκη, μητέρα δυο παιδιών άρχισε να γράφει το 2013 μέσα από μια διαδικασία αναζήτησης της ελευθερίας της δημιουργίας. Εχει σπουδάσει επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, έκανε μεταπτυχιακά στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Κεντ και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εξειδίκευση στην εκπαίδευση και στην επικοινωνία. Από το 1998 που επέστρεψε στην Ελλάδα και αφιερώθηκα για 15 χρόνια στην σκηνοθεσία και παραγωγή ντοκιμαντέρ και εκπομπών για τα παιδιά, τον πολιτισμό και για ανθρωπιστικά θέματα, στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ