Απίστευτο το νέο γήπεδο της Ρόμα - Κόστος 1 δισ. ευρώ για το νέο «Κολοσσαίο» [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο το νέο γήπεδο της Ρόμα - Κόστος 1 δισ. ευρώ για το νέο «Κολοσσαίο» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα μεγαλύτερα έργα στην πόλη της Ρώμης ξεκινά τον ερχόμενο Δεκέμβριο και μέσα στο πανέμορφο πάρκο που θα χτιστεί θα συμπεριλαμβάνεται και το νέο γήπεδο της Ρόμα, του οποίου οι μακέτες είναι καθηλωτικές.

Πρώτος στόχος των Αμερικανών που ανέλαβαν τη Ρόμα πριν μερικά χρόνια, ήταν να αποκτήσει η ομάδα δικό της γήπεδο. Μέχρι σήμερα, η Ρόμα μοιραζόταν το Ολύμπικο μαζί με τη Λάτσιο ωστόσο από τη σεζόν 2017-2018 θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται στο δικό της «σπίτι». Σε μια έκταση 300 στρεμμάτων, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, οι διοικούντες τη Ρόμα εξασφάλισαν την κυβερνητική άδεια προκειμένου τον Δεκέμβριο να ξεκινήσουν τα έργα, τα οποία εκτός από το γήπεδο θα περιλαμβάνουν το προπονητικό κέντρο της ομάδας, τρεις ουρανοξύστες στους οποίους θα φιλοξενηθούν εταιρείες, πάρκο αναψυχής, κινηματογράφοι και εστιατόρια. Ο Τζέιμς Παλότα, ένας εκ των ιδιοκτητών της Ρόμα, δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα σημαντικότερα της Ιταλίας τα τελευταία 50 χρόνια.

Το γήπεδο θα βρίσκεται ανάμεσα από το κέντρο της πόλης και το αεροδρόμιο, θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 60,000 φιλάθλους και θα είναι χτισμένο στο πρότυπο του Κολοσσαίου.

Απίστευτο το νέο γήπεδο της Ρόμα - Κόστος 1 δισ. ευρώ για το νέο «Κολοσσαίο» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το κόστος του γηπέδου θα αγγίξει τα 217 εκ. ευρώ ενώ συνολικά για να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ θα δαπανηθεί περίπου 1 δις ευρώ.

Απίστευτο το νέο γήπεδο της Ρόμα - Κόστος 1 δισ. ευρώ για το νέο «Κολοσσαίο» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Απίστευτο το νέο γήπεδο της Ρόμα - Κόστος 1 δισ. ευρώ για το νέο «Κολοσσαίο» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρομά νεο γηπεδο Κολοσσαίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ