Απέσυρε η Βαλαβάνη το άρθρο απαλλαγής τριών βιομηχανιών από τον ΕΦΚ φυσικού αερίου - iefimerida.gr

Απέσυρε η Βαλαβάνη το άρθρο απαλλαγής τριών βιομηχανιών από τον ΕΦΚ φυσικού αερίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άρθρο 3 του μίνι φορολογικού που κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή, είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό για την απαλλαγή μόνο τριών βιομηχανιών από τον ΕΦΚ του φυσικού αερίου.

Αν και η σχετική ρύθμιση έχει την υπογραφή και του υπουργού Ενέργειας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, τελικά το άρθρο απέσυρε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη το βράδυ της Δευτέρας.

Η ρύθμιση -που θα ίσχυε αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2015 - αν και αφορά όλες τις ελληνικές βιομηχανίες τελικά θα ίσχυε μόνο για βιομηχανίες ή βιοτεχνίες που το φυσικό αέριο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους.

Στο σχέδιο νόμου αναφερόταν ότι η απαλλαγή δεν αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και γίνεται επίκληση της οδηγίας 2003/96/ΕΚ.

Η εν λόγω ρύθμιση είχε δημοσιονομικό κόστος, σύμφωνα με την έκθεση του λογιστηρίου του Κράτους, ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Η κα Βαλαβάνη, ωστόσο, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση μάλλον θα επανέλθει με κάποιες αλλαγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΚ Φυσικό Αέριο βαλαβανη βιομηχανίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ