Reuters: Γερμανοί βουλευτές χαρακτηρίζουν ανεύθυνη την Αθήνα - iefimerida.gr

Reuters: Γερμανοί βουλευτές χαρακτηρίζουν ανεύθυνη την Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωνές κατά της ελληνικής κυβέρνησης ακούγονται από όλες τις πτέρυγες του γερμανικού κοινοβουλίου που επιρρίπτουν τις ευθύνες για το αδιέξοδο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο, πολλοί βουλευτές της Γερμανίας, υιοθετούν σκληρότερη στάση απέναντι στην Ελλάδα

Τόσο μέλη του χριστιανοδημοκρατικού κυβερνώντος κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ επιρρίπτουν την ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας στην εμμονική στάση της Αθήνας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση χάνει την επαφή με την πραγματικότητα. «Δεν γίνεται η Ελλάδα να θέτει τους όρους και να λέει πως όλοι οι άλλοι θα χορέψουν στους ρυθμούς μας. Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στην πραγματικότητα» λέει ο Βόλκερ Καουντέρ του CDU

Ωστόσο, ανάλογα σχόλια κάνουν και οι σοσιαλδημοκράτες κυβερνητικοί εταίροι της Καγκελαρίου.

«Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται ανεύθυνα» υποστηρίζει η Γιασμίν Φαχίμι, γενική γραμματέας του SPD. «Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος (...) Η Γερμανία δεν πρόκειται να πέσει θύμα εκβιασμού».

Κάποιοι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, μιλώντας στο Reuters, εκτιμούν πως υπάρχει το περιθώριο συμβιβασμού, προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit.

Όμως, προειδοποιούν, η ελληνική κυβέρνηση προκαλεί προβλήματα στις άλλες ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης. «Η υπακοή στις απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα στρέψει τους Ισπανούς ψηφοφόρους στο Podemos» τονίζουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ