Κορυφαίος υπουργός στο iefimerida: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία βεβαιότητα για κάποια πιθανή λύση» - iefimerida.gr

Κορυφαίος υπουργός στο iefimerida: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία βεβαιότητα για κάποια πιθανή λύση»

(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία βεβαιότητα για καμία πιθανή λύση» είναι η φράση κορυφαίου υπουργού στο iefimerida.gr, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σκηνικό αδιεξόδου με τους θεσμούς.

Ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας διαμηνύει με σαφήνεια: «Είμαστε διατεθειμένοι για λύση, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πρόκειται να υπογράψουμε συνέχιση του μνημονίου και μάλιστα ενισχυμένου, με όλα αυτά που ζητούν».

Επιρρίπτει τις ευθύνες για το αδιέξοδο στην πλευρά των δανειστών, στην στάση που κρατούν, στις παράλογες αξιώσεις που θέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στις μεταξύ τους διαφωνίες.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο υπουργό, «από την άλλη πλευρά δεν γίνεται ειλικρινής συζήτηση». Εξηγώντας τη φράση του Αλέξη Τσίπρα στο σημερινό του άρθρο (Εφημερίδα Συντακτών) με την οποία διαβλέπει «πολιτική σκοπιμότητα στη στάση των δανειστών εξηγεί ότι αναφερόταν στο εξωτερικό.

«Δείχνουν ότι θέλουν να υπάρξει πολιτική παρέμβαση και να γίνουμε το υπόδειγμα στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει από δω και πέρα, ο υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας σημειώνει:

«Θα πάμε έτσι μέχρι τέλος Ιουνίου και τον Ιούλιο και βλέπουμε. Είμαστε σε μια πορεία δύσκολη και θα δούμε μέρα με την ημέρα. Χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, παλεύουμε για το καλύτερο, μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες».

Στην σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης που έγινε το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, ακούστηκαν φωνές που ζητούσαν όχι μόνο να εξακολουθήσει η Ελλάδα να τηρεί άτεγκτη στάση αλλά να σκληρύνει κι άλλο, καθώς «οι δανειστές δεν θέλουν λύση».

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες για την επίτευξη λύσης, σηκώνοντας το τηλέφωνο και επικοινωνώντας – ίσως και απόψε ή αύριο – με κορυφαίους ηγέτες της Ε.Ε. όπως τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

«Αν οι θεσμοί προσκομίσουν στη διαπραγμάτευση κάτι καινούργιο, τότε ενδέχεται και η κυβέρνηση να τοποθετηθεί από την πλευρά της με κάτι καινούργιο» ανέφεραν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ