Ρωμανιάς: Εχουμε τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις - iefimerida.gr

Ρωμανιάς: Εχουμε τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητικός απέναντι σε νέες μειώσεις επικουρικών και κύριων συντάξεων εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς

Σχολιάζοντας τις απαιτήσεις των δανειστών ο κ Ρωμανιάς είπε: «Όταν έχουμε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 60% μέχρι τώρα και έχουμε μείωση των κυρίων συντάξεων κατά 30% έως 45%, δε νοείται νέα μείωση. Τί περιμένουμε; Να καταργηθούν τελείως οι επικουρικές και οι κύριες συντάξεις να πάνε στα 300 ευρώ; Δε μπορεί να γίνουν αυτά τα πράγματα». Παράλληλα πρόσθεσε ότι δε νοείται νέα επιβάρυνση με τη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων.

Πίσω από τις κινήσεις των δανειστών και συγκεκριμένα του ΔΝΤ ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων «βλέπει» πολιτικές σκοπιμότητες. «Είναι προφανώς πολιτικές οι σκοπιμότητές τους, είναι ανεξήγητες, λένε ψέμματα. Ήδη οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ επανειλημμένως έχουν μιλήσει με ψευδή στοιχεία για τις ελληνικές συντάξεις».

Ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε ότι σήμερα στην Ελλάδα η κύρια σύνταξη είναι 664 ευρώ, το 66% των συνταξιούχων λαμβάνει συντάξεις κάτω από 500 ευρώ και η μέση επικουρική σύνταξη είναι 168 ευρώ. «Δεν μπορεί να πάει πιο κάτω. Θέλουν να καταργηθούν οι επικουρικές και οι κύριες συντάξεις να φτάσουν 300 ευρώ;», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τύχη της Ελλάδας και η χώρα, όπως είπε, έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες των συντάξεων και των μισθών από τα δικά της χρήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ