Κατάινεν: Η Ελλάδα δεν συνεργάζεται -Λεφτά δίχως μεταρρυθμίσεις δεν δίδονται - iefimerida.gr

Κατάινεν: Η Ελλάδα δεν συνεργάζεται -Λεφτά δίχως μεταρρυθμίσεις δεν δίδονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να λάβει χρήματα από τους δανειστές της». Με αυτή την κατηγορηματική δήλωση, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάιτεν δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολιών.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard σημειώνει πως: «Μια λύση είναι πιθανή, αλλά εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Γιούνκερ έχει κάνει τα πάντα για να αρθεί το αδιέξοδο, αλλά δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργάζεται».

Ο κ. Κατάιτεν σημείωσε πως η πλευρά της ΕΕ έχει επιδείξει αρκετή καλή θέληση προς την Ελλάδα, ως μέλους της Κομισιόν. Για να συμπληρώσει με νόημα: «Αλλά το να δώσουμε μόνο χρήματα, δεν θα βοηθήσει. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε περισσότερη και περισσότερη ρευστότητα, αλλά δίχως τις δομικές αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στη χώρα, αυτά τα χρήματα δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα».

Τέλος, δεν θέλησε να μιλήσει ξεκάθαρα για το αν συζητείται ένα είδος μεταβατικής συμφωνίας που θα έχει διάρκεια ένα ή δύο χρόνια, λέγοντας πως αυτό που είναι απαραίτητο είναι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιέρκι Κατάινεν ρευστότητα ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ