Διαβάζω για τους άλλους: Εθελοντές δίνουν φωνή στα βιβλία για ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια - iefimerida.gr

Διαβάζω για τους άλλους: Εθελοντές δίνουν φωνή στα βιβλία για ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία συγκινητική κίνηση εθελοντισμού, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και κίνησης να «διαβάζουν» τα αγαπημένα τους βιβλία, ακούγοντας τα με τη φωνή κάποιου άλλου.

Η ομάδα «Διαβάζω για τους Αλλους» είναι ίσως η πιο ευγενή εθελοντική δράση που έχει οργανωθεί τα τελευταία χρόνια.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Καθημερινή, αρχική ιδέα και κεντρικός άξονας της δράσης είναι η ηχογράφηση ακουστικών βιβλίων σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η ακουστική βιβλιοθήκη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και να εμπλουτιστεί το λογοτεχνικό ακουστικό υλικό της βιβλιοθήκης «Ο Φάρος».

Σταδιακά όμως η δράση της ομάδας επεκτάθηκε στην ανάγνωση βιβλίων κατ' οίκον για τυφλούς και ανθρώπους με σοβαρά κινητικά προβλήματα, ενώ τα μέλη της ομάδας επισκέπτονται και ιδρύματα και νοσοκομεία.

Η 28χρονη Μάρω Λευτεριώτη, φυσικοθεραπεύτρια, κάθε Πέμπτη πρωί, διαβάζει ζωντανά στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Πειραιά. Οπως εξηγεί στην Καθημερινή: «Πάμε 2-3 εθελοντές και εκεί οι ηλικιωμένοι μας περιμένουν και έχουν χωριστεί σε ομάδες. Ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει μία συντροφιά και αρχίζουμε την ανάγνωση. Οι ηλικιωμένοι προτιμούν σύντομα και ευχάριστα αναγνώσματα. Οι περισσότεροι έχουν προβλήματα όρασης, ενώ κάποιοι έχουν και άνοια, οπότε δεν θα ήταν δυνατόν να παρακολουθήσουν ανάγνωση βιβλίου σε συνέχειες.»

Στη δράση συμμετέχει και η 64χρονη συγγραφέας Καίτη Γρίσπου: «Προσφέρουμε τα μάτια μας σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Πώς να μη σε γεμίζει αυτό;» εξηγεί. Οσο για τη διαδικασία της ηχογράφησης των βιβλίων εξηγεί ότι πρόκειται για ένα δωματιάκι 1x1 αλλά όταν μπαίνει έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα άδειο γήπεδο το οποίο γεμίζει σιγά σιγά με θεατές.

Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετέχετε και εσείς στη δράση «Διαβάζω για τους Αλλους» επικοινωνήστε με το info@giatousallous.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ