Η θρυλική Λιλιπούπολη του Μάνου Χατζιδάκη επιστρέφει στο Β' Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Μια θρυλική εκπομπή, το «Εδώ Λιλιπούπολη» επιστρέφει στο δεύτερο πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε μέρα, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί από το Β' πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980.

Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, διευθυντής του οποίου ήταν ο Μάνος Χατζιδάκης.

Η εκπομπή θεωρείται στις μέρες μας «θρυλική» τόσο για την πρωτοτυπία και την ποιότητά της, όσο και για την επίδραση της στη γενικότερη περίοδο.

Ο τίτλος αντλεί το όνομα από το κλασσικό βιβλίο «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ», όπου οι Λιλιπούτιοι αναφέρονται ως μικρόσωμοι άνθρωποι.

Στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας:

  • Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015: «Χειμερινά σπορ». Ο δήμαρχος Χαρχούδας και η Πιπινέζα παίρνουν κάρτα από τον Πρίγκιπα που, μαζί με τη Χιονάτη, βρίσκονται για σκι στο Σαν Μόριτς. Μπροστά στα παράπονα της Πιπινέζας, ο Χαρχούδας της κάνει το χατίρι και πάνε κι αυτοί για σκι στο βουνό Λιλιμπάγια. Κάποια στιγμή, ο Χαρχούδας γλιστράει με τα σκι και χάνεται. Η μάγισσα Μπρουνχίλντα και ο δόκτωρ Δρακατόρ που κάνουν βόλτα με το έλκηθρο ακούν τις φωνές της Πιπινέζας και με τη βοήθεια του Βολφ, του μεγάλου σκύλου Αγίου Βερνάρδου της Μπρουνχίλντας, βρίσκουν τελικά τον δήμαρχο. 
  • Τρίτη 16 Ιουνίου 2015: «Η επιστροφή της Χιονάτης». Η Χιονάτη γυρίζει στη Λιλιπούπολη μέσα σε μια τεράστια χιονόμπαλα και πηγαίνει στο σπίτι του Μπιξ-Μπιξ και της Μπομπίλας, όπου τους διηγείται τον τσακωμό της με τον Πρίγκιπα στις χειμερινές τους διακοπές.
  • Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015: «Ιστορίες από το Σαν Μόριτς». Η Χιονάτη βρίσκεται ακόμα στο σπίτι του Μπιξ-Μπιξ και της Μπομπίλας και τους λέει ιστορίες από το Σαν Μόριτς, όπου συνάντησε όλους τους ήρωες των γνωστών παραμυθιών.
  • Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015: «Η επιστροφή της Χιονάτης-2». Κάτω από δυνατή βροχή, η Χιονάτη χτυπά την πόρτα του Πρίγκιπα και του ζητά να της ανοίξει. Εκείνος νομίζει ότι είναι ο Χαρχούδας και του κάνει πλάκα. Όταν καταλαβαίνει ότι είναι πραγματικά η Χιονάτη του, της ανοίγει, αλλά είναι πλέον αργά: η Χιονάτη έχει κρυολογήσει.
  • Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015: «Φωτογραφίες». Με αφορμή την "Οπτικοακουστική Έκθεση Χαρχουδικής σκέψης και δραστηριότητας" που θα πραγματοποιηθεί στο Χαρχούδειο Μέγαρο, ο δήμαρχος Χαρχούδας, με τη βοήθεια της Πιπινέζας, φωτογραφίζεται και βγάζει λόγους σε διάφορα σημεία της Λιλιπούπολης.

Την επιμέλεια της σειράς έχει ο Σιδερής Πρίντεζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιλιπούπολη Μάνος Χατζιδάκης ΕΡΑ-2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ